Löysin netistä uuden sämpyläreseptin,
joka vaikutti ihan käyttökelpoiselta. Tietysti sitä piti kokeilla ja tehdä
sämpylöitä heti seuraavan sunnuntain aamiaiselle. Taikina kohosi kauniisti ja
paistui nätin väriseksi, mutta jostain syystä uunista ei lainkaan leijaillut sellaista
houkuttelevaa leivän tuoksua mitä yleensä sämpylöitä leipoessa. Yksimielisesti
totesimme että makukin oli ”kuin kaupan sämpylöissä” ja näin loput niistä
tuomittiin hävikkiviikon hengessä päätymään kuivatuksen ja jauhatuksen kautta korppujauhoiksi. Sattuuhan
sitä. Sen verran tämä kuitenkin jäi harmittamaan, että iltapalaksi tein
suolaisia muffineja joissa olikin sitten makua niiden onnettomien
sämpylöidenkin edestä.
Muffinit on siitä kivat tehdä, että taikina
valmistuu sekoittamalla, mitään ei tarvitse nostattaa eikä paistamiseenkaan
kulu paljoa aikaa. Makuaineitakin voi vaihdella mielin määrin. Nämä muffinit
maustoin juustolla ja sipulilla. Taikinasta tulee 12 herkullista suolaista
muffinia.
Suolaiset juusto-sipulimuffinit
1 punasipuli
1 rkl voita
4 dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl sipulijauhetta
1 dl hienonnettua ruohosipulia
50-60 g raastettua cheddarjuustoa
3 munaa
1,5 dl maitoa
1 dl creme fraichea
50 g hyvää sinihomejuustoa muruina
(Saint Agur)
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
(ylä-alalämpö) ja laita paperivuoat muffinivuoan koloihin.
Kuori punasipuli ja leikkaa se ihan
pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulikuutiot voissa ja jäähdytä ne. Sekoita
kaikki kuivat ainekset keskenään. Raasta cheddar, hienonna ruohosipuli ja
sekoita ne keskenään. Vatkaa isommassa kulhossa sekaisin munat, maito, creme
fraiche sekä sinihomejuusto pieninä muruina.
Sekoita muna-maitoseokseen ensin
kuivat aineet, sitten kuullotettu punasipuli ja lopuksi ruohosipuli-cheddarseos.
Jaa taikina tasan muffinivuoan koloihin.
Paista muffinit 200 asteessa uunin
keskitasolla noin 20 minuuttia. Nauti lämpiminä voin kanssa.
3 kommenttia:
Suolaiset muffinit ovat kyllä parasta, tykkään paljon enemmän sellaisista kuin makeista.
Juustomuffarit ovat meillä hävikkiruokaa, johon upotetaan kaikki epämääräiset juustonjämät. Kätevä ja maukas tapa päästä juustonkannikoista eroon :-)
@ Jael
Molempi parempi :)
@ Ulla
Hävikkiviikon teemaa, kaikki käytetään mahdollisimman tarkkaan.
Lähetä kommentti