Kun joulun, uudenvuoden ja ehkä
loppiaisenkin kokkaamiset on saatu päätökseen, on aika käydä ostamassa kaupasta
jotain sellaisia aineksia, joista valmistuu hyvää ruokaa ilman sen isompaa työtä,
ja joilla mauilla ei ole mitään tekemistä ainakaan jouluruokien kanssa. M:n ideoima ruokaisa
ja maukas salaatti toimii oikein hyvin päivällisenä eikä se edellytä muuta kuin
pilkkomisen vaivan. Tässä resepti neljän hengen broilerisalaattiin. Lihana
käytimme broilerin koipilihaa, sillä se on paljon mehevämpää kuin rintaliha. Sinihomejuusto
antaa salaatille sopivaa kermaisuutta. Jos jostain syystä annos sittenkin
tuntuu liian pieneltä, sen seuraksi voi vaikka paahtaa leipää.
Ruokaisa broilerisalaatti
150-200 g salaattisekoitusta (rucola/vuonankaali/punamangoldi/punajuurenlehti)
4 grillattua broilerinkoipea
100 g ilmakuivattua kinkkua
(parmankinkku tai vastaava)
1 pieni cantaloupemeloni
1 iso päärynä
2 persimonia
150 g sinihomejuustoa
3 kevätsipulia
1 dl pähkinäsekoitusta
(hassel/maapähk/pistaasi/cashew)
vinaigrette:
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
0,5 dl hyvää oliiviöljyä
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Perkaa lihat lämpiminä broilerinkoivista
ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi. Huuhtele salaattisekoitus ja jätä se
siivilään valumaan. Leikkaa kaikki muutkin ainekset salaattin sopiviksi
paloiksi. Sekoita vinaigrettekastikkeen ainekset keskenään. Kokoa salaatti ja
valuta vinaigrette sen päälle.
2 kommenttia:
Kiitos vinkistä - mietinkin, mihin upottaisi joulusta jääneen kimpaleen Saint Aguria. Tähänhän se käy hyvin, etenkin kun pakastimessa on rasiakaupalla kotimaista luomubroileria. Kukaan ei sitä täällä kaupasta osta, joten sitä on aina saatavilla laputettuna, ja mehän hamstrataan :-D
No tämähän sattui hyvin, kun kuvan juusto on nimenomaan Saint Aguria :) Jotenkin vaan tuo broileri ja sinihomejuusto ovat ihan mahtavan upea pari.
Lähetä kommentti