Pelastin pakastimen perukoilta
viime talvena pakastamani karitsanniskan. Pitäisi vähän tarkemmin muistaa myös
käyttää sieltä ruokaa eikä vain pakastaa vastaisen varalle. Mikään elintarvike
ei tykkää liian pitkästä pakastusajasta, varsinkaan kovin rasvaiset lihat,
kuten karitsanniska. Onneksi tämä liha osoittautui sulatuksen jälkeen olevan
vielä ihan priimakunnossa, joten ei muuta kuin uuniin. Misoglaseerattu
karitsanniska sai lisukkeikseen umamipitoisilla kasviksilla maustettua riisiä
sekä retiisiä. Kastikkeen kanssa kävi niin, että epähuomiossa keittiön
välisiivousta tehdessäni tyhjensin karitsaliemen uunivuoasta ja sinne se meni...
se liemi, joka minun piti käyttää kastikkeen pohjaksi... Ei pitäisi yrittää
tehdä ja ajatella liian montaa asiaa samanaikaisesti. Hyvää tämä ruoka oli tosin
ilman kastikettakin, mutta miten hyvää olisikaan ollut kastikkeen kanssa.
Reseptistä riittää syötävää neljälle. Äläkä unohda retiisejä! Niitä tämä annos tarvitsee ehdottomasti.
Misoglaseerattu karitsanniska
1
luuton karitsanniska
suolaa,
mustapippuria myllystä
muutama
porkkana
pieni
pala juuriselleriä
pari
uutta sipulia
3
rkl vaaleaa misotahnaa
1,5
rkl tummaa soijakastiketta
1
rkl yuzumehua
Laita
uuni lämpiämään 120 asteeseen. Leikkaa porkkanat, juuriselleri ja sipuli
pienemmiksi paloiksi ja levitä pienen uunivuoan pohjalle. Ruskista
karitsanniska kuivalla kuumalla pannulla ja mausta sen jälkeen suolalla sekä
mustapippurilla. Nosta liha kasvisten päälle uunivuokaan. Kaada vuokaan vielä
noin sentin paksuudelta kiehuvaa vettä ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Laita
vuoka uuniin ja ajastin hälyttämään kolmen tunnin kuluttua.
Tällä
välin voit tehdä kaikki umamiriisin esivalmistelut.
Ota
vuoka uunista ja lähes rasvattomaksi paistunut, kypsä (ja huomattavasti kutistunut) karitsanniska pois vuoasta. Kaada
paistoliemi erikseen ja valmista siitä kastike. Ylikypsät kasvikset voi laittaa
biojätteeseen jos niille ei keksi muuta käyttöä. Huuhtele uunivuoka ja laita
sen pohjalle ritilä. Nosta uunin lämpö 180 asteeseen.
Sekoita
keskenään misotahna, soijakastike sekä yuzumehu ja sivele seosta kauttaaltaan kypsälle
lihalle. Nosta liha uunivuokaan ritilän päälle ja paista niskaa vielä 20
minuuttia 180 asteessa. Paiston puolivälissä, noin kymmenen minuutin kuluttua,
sivele liha vielä toiseen kertaan misokastikkeella. Kun liha on valmis anna sen
hetken aikaa vetäytyä ja viipaloi se.
Umamiriisi
2
rkl oliiviöljyä
1,5
tl raastettua tuoretta inkivääriä
140
g pitkäjyväistä riisiä
1
tl suolaa
kiehuvaa
vettä riisipakkauksen ohjeen mukaan
1
keskikokoinen porkkana
pieni
pala juuriselleriä
puolikas
punasipuli
4 keskikokoista herkkusientä
2 kevätsipulia varsineen
2 rkl oliiviöljyä
hiukan
suolaa ja mustapippuria myllystä
Leikkaa
porkkana, juuriselleri, punasipuli, herkkusienet sekä kevätsipulit ihan
pieniksi, noin 2-3mm kuutioiksi (brunoise).
Kuumenna
kasarin pohjalla 2 rkl oliiviöljyä, minkä jälkeen kuullota öljyssä raastettu
inkivääri sekä riisit. Lisää vesi ja anna riisin kiehua lähes kypsäksi. Varo
sekoittamasta kovin paljoa jotta riisi pysyy kuohkeana.
Samanaikaisesti
kuumenna paistinpannulla 2 rkl oliiviöljyä ja kuullota kasviskuutiot siinä
pehmeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun riisi on valmista, lisää joukkoon
kuullotetut kasvikset ja sekoita haarukalla.
... tuohon keskelle olisi pitänyt tulla sitä kastiketta... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti