Lauantaina ruokaa laittaessani
aloin miettiä, että mitä jos väkertäisi lisäksi jonkun jälkiruoan. Mutta
sellaiseen ei ollut kauheasti aikaa, joten mitä nopeampi resepti, sitä parempi.
Pengoin vähän jääkaappia ja ruokakaappia ja siellähän se jälkiruoka oli, vain laittamista
vaille valmiina. Kun keittiössä on maitoa (vaikka kaurasellaista), maizenaa,
mansikoita (vaikka pakasteesta) ja sokeria, niistä tekee jo hienon jälkiruoan
kuudelle todella nopeasti.
Kerrostettu ”mansikkamaito”
500
g + 100 g mansikoita
30
g sokeria
30
g maizena maissitärkkelystä
5
dl maitoa
30
g sokeria
30
g maizena maissitärkkelystä
Soseuta
500 g mansikoita blenderillä tai sauvasekoittimella. Vaihtoehtoisesti tähän voi
käyttää yhden Bonnen 5 dl mansikkasosetölkin. Loput 100 g mansikoita
käytetään koristeeksi. Lisää soseen joukkoon sokeri ja maizena ja blendaa
kaikki hyvin sekaisin. Kaada seos kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kun seos
kiehuu, vähennä lämpöä ja koko ajan sekoitellen anna sen pulpahdella kolmen
minuutin ajan jotta tärkkelys saostaa soseen kunnolla. Jaa sitten
mansikkakiisseli tasan kuuteen pieneen jälkiruokakulhoon. Pilko puolet
mansikoista ja ripottele paloja kulhoihin kiisselin päälle. Jäähdytä annokset.
Sekoita
sitten huolella keskenään maito, sokeri ja maissitärkkelys niin ettei seokseen
jää kokkareita. Kaada seos kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan
sekoittaen. Anna maitokiisselin pulpahdella matalalla lämmöllä jatkuvasti
sekoitellen kolmen minuutin ajan niin että tärkkelys saostaa kiisselin. Jaa
valmis maitokiisseli sitten tasan jälkiruokakulhoihin mansikkakiisselin päälle.
Jäähdytä annokset ja viimeistele ne jäljellä olevilla
mansikoilla ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti