Pasteijoissa on yleensä liikaa taikinaa ja liian vähän täytettä joka sekin lähinnä pelkkää riisiä. Näissä taikinan ja täytteen suhdeluku menee toisinpäin. Tai siis, näissä ei ole taikinaa ollenkaan, vaan pelkkä täyte on kypsennetty öljyssä. Joku voisi nimittää näitä friteeratuiksi kanapyöryköiksi, mutta kun ne muotoilee sopivasti, niitä tulee kanariisipasteijoita.
”Kanariisipasteijat”
120
g risottoriisiä
5
dl kanalientä
1
muna
150
g pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
1
dl raastettua parmesaania
2
rkl hienoksi leikattua tuoretta ruohosipulia
2
tl juoksevaa hunajaa
3
rkl korppujauhoa
0,5
tl suolaa
0,5
tl mustapippuria
0,5
tl sipulijauhetta
0,5
tl jeeraa
0,5
tl timjamia
0,5
tl curryjauhetta
0,5
tl raastettua limetinkuorta
400
g broilerin jauhelihaa
2
dl vehnäjauhoa, suolaa ja mustapippuria
2
munaa
4
dl korppujauhoa
1
l uppopaistoöljyä (rapsi tms)
Keitä
riisi ylikypsäksi kanaliemessä ja jäähdytä. Valmista mausteseos morttelissa
hiertämällä. Vatkaa muna kevyesti kulhossa ja lisää vuohenjuusto, parmesaaniraaste,
ruohosipuli, hunaja sekä korppujauho. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä puolisen
tuntia. Lisää joukkoon jäähtynyt, kypsä riisi ja sekoita. Lisää mausteseosta välillä
maistelemalla teelusikallinen kerrallaan kunnes saat mieleisesi voimakkuuden
(minulla meni koko määrä mausteita). Lisää sitten broilerijauheliha, sekoita
murekeainekset keskenään ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
Laita
omiin astioihinsa jauhot, vatkatut munat ja korppujauho.
Levitä
taikina suorakulmion muotoiseksi levyksi voipaperille ja leikkaa se 16 keskenään
samankokoiseen osaan. Muotoile näistä pasteijan muotoiset litteät palat.
Taikina saa jäädä mahdollisimman kuohkeaksi. Kääntele palat ensin suolalla ja
mustapippurilla maustetuissa jauhossa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi
korppujauhossa. Siivilöi korppujauhoista kokkareet ja korppujauhota palat vielä
toistamiseen jotta pintaan ei jäisi reikiä. Uppopaista palat 170 - 180 –asteisessa
öljyssä kullanruskeiksi korkeintaan 3 kerrallaan. Minulla oli sen verran pieni
kattila, että piti paistaa ne yksi kerrallaan. Eipä kyllä siinäkään mennyt
kovin kauaa, sillä yhden pasteijan friteeraus kestää vain noin 1,5-2 minuuttia.
Jos
et tarjoa niitä heti, jäähdytä ”pasteijat” ja tarjottaessa lämmitä ne uunissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti