Kun ulkolämpötila alkaa nousta yli hellerajan, kotikeittiö ei kauheasti houkuttele. Mieluummin laittaisi grilliruokaa ulkona tai sitten vaan yksinkertaisesti poimisi jääkaapista keskenään sopivia aineksia ja asettelisi niitä lautaselle. Sitä suuremmalla syyllä grilliin kannattaa heittää kypsymään aina isompikin erä ruokaa, joista myöhemmin voi nauttia herkullisen uusioaterian. Edellisen päivityksen burrito on yksi mahdollisuus, ruokaisa salaatti vielä helpompi. Annos kylmää, kypsää lihaa ja kasviksia salaatissa ei välttämättä tarvitse lisäkseen edes hiilareita (perunaa, pastaa tai riisiä), mutta jos on ihan pakko, salaatin kylkeen voi voidella palasen maukasta moniviljapatonkia.
Hellepäivän lounassalaatti kahdelle
200-250
g kypsää lihaa
1
rasia kirsikkatomaatteja
2-3
uutta sipulia
kourallinen
tuoretta basilikaa
1
rasia pieniä mozzarellapalleroita
jääsalaattia
suolaa
ja mustapippuria
Revi
tai leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele kasvikset, leikkaa
kirsikkatomaatit puoliksi ja sipulit ohuiksi viipaleiksi. Revi jääsalaatti sekä
basilikan lehdet pienemmiksi paloiksi.
Asettele
lautasten pohjalle ensin jääsalaattia, sitten basilika sekä muut kasvikset ja
mausta varovasti ripauksella suolaa ja mustapippuria. Viimeistele
mozzarellapalloilla ja kypsällä lihalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti