Kesällä tulee grillatuksi joskus vähän enemmänkin kuin mitä oli aikonut. Lihapala näytti paljon pienemmältä kaupan tiskissä tai muuten vaan tuli hankinnoissa pieni ”arviointivirhe” – tahallinen tai vahingossa, tai ehkä oli lähdetty nälkäisinä ruokakauppaan... Possunkylkeä, flank steakia, broileria, ihan mitä vaan. Onneksi ”ylimääräiset” lihat on helppo upottaa uusiin ruokiin ilman että kukaan huomaakaan niiden olevan eiliset jämät. Burritot toimivat erityisen hyvin tällaisten ylimäärien kätkemiseen ja burritot on kiva ottaa mukaan vaikka retkelle koko perheen kanssa.
Eväsburritot
1
paketti isoja vehnätortilloja
kypsää
lihaa (possu, nauta, broileri,…)
mango-maissi-mustapapusalsaa
punakaalia
ohuina suikaleina
(grillattua
ananasta)
avokadoviipaleita
juustodippi
creme
fraiche -kastike
Valmista
ensin salsa ja revi tai leikkaa kypsä liha suikaleiksi.
Levitä
täytteet tortillan keskelle ja kääri tiukalle rullalle. Pyöräytä voipaperi tai
alumiinifolio jokaisen burriton ympärille. Tarjottaessa leikkaa burritot kahtia
ja tarjoile dippikastikkeiden kanssa.
Mango-maissi-mustapapusalsa
150
g mangokuutioita
150
g kypsää maissia
170
g kypsennettyä mustapapua (tölkki)
3
tomaattia pieninä kuutioina ilman siemeniä
1
punasipuli pieninä kuutioina
3
kevätsipulia ohuina viipaleina
kourallinen
hienonnettua tuoretta korianteria
kastike
2
rkl limettimehua
1
limetin kuori
2
rkl punaviinietikkaa
1
tl raastettua appelsiininkuorta
1
rkl oliiviöljyä
chilihiutaleita
suolaa
ja pippuria
Sekoita
salsan ainekset keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää
se salsan joukkoon. Anna makuuntua pari tuntia ennen käyttöä.
Juustodippi
150
g kermaa
150
g raastettua cheddaria
ripaus
jeeraa
tarvittaessa
hiukan suolaa
Kuumenna
kerma ja sulata joukkoon raastettu cheddar. Mausta jeeralla ja tarvittaessa
suolalla. Jäähdytä ennen käyttöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti