Tämä on taas se aika vuodesta, kun kaikkialla on liikaa kesäkurpitsaa. Sato on aivan liian suuri ja pitäisi keksiä kauheasti reseptejä jotta niihin ei suorastaan hukkuisi. Viime kesänä teimme koostepäivityksen, jossa oli muutamia kesäkurpitsareseptejä. Nyt pari muhkeaa kesäkurpitsaa päätyi jauhelihan kanssa helppotekoiseksi laatikkoruoaksi. Ohjeesta riittää ainakin kuudelle.
Kesäkurpitsa-jauhelihavuoka
2
isoa kesäkurpitsaa
2
rkl oliiviöljyä
400
g naudan jauhelihaa
hiukan
suolaa ja mustapippuria myllystä
2
isoa keltasipulia
2
valkosipulinkynttä
1
munakoiso
1
tölkki (400 g) tomaattimurskaa
1
tl sokeria
1
rkl oreganoa
1
tl kuivattua timjamia
puolikkaan
sitruunan raastettu kuori
0,5
tl suolaa
0,5
tl rouhittua mustapippuria
3
dl kermaa (rasvaprosentti maun mukaan)
3
munaa
0,5
tl suolaa
100+50
g mozzarellaraastetta
Kuori
sipulit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori valkosipulit ja murskaa ne
veitsen lappeella. Leikkaa munakoiso suunnilleen kirsikkatomaatin kokoisiksi
paloiksi.
Kuumenna
kattilassa 1 rkl oliiviöljyä ja ruskista siinä jauheliha. Mausta ripauksella
suolaa sekä mustapippuria ja siirrä kypsä jauheliha odottamaan. Älä turhaan
pyyhi kattilaa, vaan lisää toinen rkl öljyä ja kuullota siinä sipulit sekä
valkosipulit. Lisää munakoisonpalat ja kääntele niitä hetki sipuleiden
joukossa. Palauta kypsä jauheliha takaisin kattilaan ja lisää tomaattimurska.
Mausta sokerilla, oreganolla sekä timjamilla ja keitä matalalla lämmöllä 15-20
minuuttia kunnes munakoisonpalat ovat soseutuneet. Mausta
sitruunankuoriraasteella, suolalla sekä mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää
suolaa mikäli on tarpeen. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Viipaloi
kesäkurpitsat pitkittäin juustohöylällä. Vatkaa kulhossa munat ja sekoita
niiden joukkoon kerma, 100 g juustoraastetta sekä suola.
Levitä
voidellun vuoan pohjalle vierekkäin kesäkurpitsaviipaleita ja niiden päälle kerros
kastiketta. Sitten taas kesäkurpitsaa ja kastiketta, minkä päälle puolet
munaseoksesta ja taas kesäkurpitsaa sekä kastiketta vuoka täyteen. Kaada vuokaan
lopuksi toinen puoli munaseoksesta ja ripottele sen päälle 50 g mozzarellaa.
Kypsennä uunissa 175 asteessa 45-60 minuuttia kunnes laatikko on kypsää ja sen
pinta kauniisti ruskistunut. Anna vetäytyä puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti