Korvasienet puskevat maasta jo
ihan urakalla ja vaikka niiden esikäsittelyssä on oma (aika iso) työnsä, niiden
maku on kaiken esikäsittelyyn käytetyn vaivan arvoista. Suomalaisen ”fugun”,
korvasienen, esikäsittely on selostettu yksityiskohtaisesti täällä. Kun noudatat näitä ohjeita tarkalleen, tappavan myrkyllinen sieni muuttuu
kulinarismin kuninkaaksi.
Valkoisista parsoista, korvasienimuhennoksesta
ja nokkosmajoneesista tuli maukkaita lämpimiä leipiä, melkein Michelin-tähden
arvoisia annoksia.
Korvasienimuhennoksella gratinoidut
lämpimät parsaleivät
12
valkoista parsaa
1
pieni sipuli
3
rkl voita
100
g esikäsiteltyjä korvasieniä
2
rkl vehnäjauhoa
3-4
dl kasvislientä
1
dl kermaa
50
g mozzarellaraastetta
(suolaa
ja) mustapippuria myllystä
1
ranskanleipä tai vastaava
Kuori
sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Leikkaa esikäsitellyt korvasienet
ihan pieneksi silpuksi. Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä voi. Kuullota
sipulit ja lisää korvasienet. Ripottele vehnäjauho sipuli-sieniseokselle ja
sekoittele sen verran että jauhot hiukan ruskistuvat. Lisää kasvisliemi ja anna
hautua matalalla lämmöllä 5-10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää sitten
kerma ja kiehauta vielä kerran. Lopuksi sekoita kastikkeen joukkoon
juustoraaste ja mausta tarpeen mukaan (suolalla ja) mustapippurilla.
Kuori
parsat ja keitä ne ”al dente”. Nämä unkarilaiset valkoiset parsat tarvitsivat
sopivaan kypsyyteen 8 minuuttia.
Leikkaa
ranskanleivästä kuoret pois ja suorista sivut. Leikkaa leipä puoliksi ja
halkaise puolikkaat vielä pitkittäin. Paahda leipäviipaleet paistinpannulla ja
laita ne sitten uunivuokaan. Laita jokaisen leivän päälle 3 parsaa ja tasaa
kastike. Gratinoi uunin ylätasolla 240 asteessa noin 10 minuuttia kunnes
kastike kuplii ja on hiukan ruskistunut.
Nokkosmajoneesi
valmistuu helpoiten sekoittamalla majoneesiin nokkosjauhetta (1 dl majoa ja 1
rkl nokkosta).
2 kommenttia:
Ihan huippua jälleen kerran!
Kiitos :)
Korvasienet ovat tosi eksoottista suomalaisherkkua.
Lähetä kommentti