TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Korvasienimuhennoksella gratinoitu lämmin parsaleipä


Korvasienet puskevat maasta jo ihan urakalla ja vaikka niiden esikäsittelyssä on oma (aika iso) työnsä, niiden maku on kaiken esikäsittelyyn käytetyn vaivan arvoista. Suomalaisen ”fugun”, korvasienen, esikäsittely on selostettu yksityiskohtaisesti täällä. Kun noudatat näitä ohjeita tarkalleen, tappavan myrkyllinen sieni muuttuu kulinarismin kuninkaaksi.

Valkoisista parsoista, korvasienimuhennoksesta ja nokkosmajoneesista tuli maukkaita lämpimiä leipiä, melkein Michelin-tähden arvoisia annoksia.


Korvasienimuhennoksella gratinoidut lämpimät parsaleivät

12 valkoista parsaa
1 pieni sipuli
3 rkl voita
100 g esikäsiteltyjä korvasieniä
2 rkl vehnäjauhoa
3-4 dl kasvislientä
1 dl kermaa
50 g mozzarellaraastetta
(suolaa ja) mustapippuria myllystä
1 ranskanleipä tai vastaava

Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Leikkaa esikäsitellyt korvasienet ihan pieneksi silpuksi. Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä voi. Kuullota sipulit ja lisää korvasienet. Ripottele vehnäjauho sipuli-sieniseokselle ja sekoittele sen verran että jauhot hiukan ruskistuvat. Lisää kasvisliemi ja anna hautua matalalla lämmöllä 5-10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää sitten kerma ja kiehauta vielä kerran. Lopuksi sekoita kastikkeen joukkoon juustoraaste ja mausta tarpeen mukaan (suolalla ja) mustapippurilla.

Kuori parsat ja keitä ne ”al dente”. Nämä unkarilaiset valkoiset parsat tarvitsivat sopivaan kypsyyteen 8 minuuttia.

Leikkaa ranskanleivästä kuoret pois ja suorista sivut. Leikkaa leipä puoliksi ja halkaise puolikkaat vielä pitkittäin. Paahda leipäviipaleet paistinpannulla ja laita ne sitten uunivuokaan. Laita jokaisen leivän päälle 3 parsaa ja tasaa kastike. Gratinoi uunin ylätasolla 240 asteessa noin 10 minuuttia kunnes kastike kuplii ja on hiukan ruskistunut.

Nokkosmajoneesi valmistuu helpoiten sekoittamalla majoneesiin nokkosjauhetta (1 dl majoa ja 1 rkl nokkosta).


2 kommenttia: