Jossain ruokakuvassa olin
nähnyt kukkakaalista tehdyn kaksi ”pihviä” ja loput pyreeksi. Siitäpä tulikin
hyvä lisuke karitsanlihapyöryköiden seuraksi. Tämän reseptin aineksista tulee
juuri sopiva päivällinen kahdelle ja muutama lihapyörykkä jää myös karvaisten
ruokakriitikoiden maisteltavaksi.
Täälläkö ne lihapullat kutsuivat meitä?... |
Kukkakaali”pihvit” ja pyree
1
kpl noin 500 g kukkakaali
suolaa
mustapippuria
myllystä
1
rkl creme fraichea
1
rkl oliiviöljyä
1
rkl voita
Huuhtele
kukkakaali ja irrota vihreät suojuslehdet. Jos suojuslehdet ovat kelvollisia,
nekin voi käyttää kukkakaalipyreen joukkoon.
Halkaise
kukkakaali keskeltä ja leikkaa kummastakin puolikkaasta noin 1,5 - 2 cm paksu
”pihvi”. Kuumenna kattilasssa kiehuvaksi miedosti suolattua vettä, esikeitä
”pihvejä” noin 5 minuuttia ja nosta
sitten valumaan. Pilko loppu kukkakaali pienemmiksi paloiksi ja laita ne
odottamaan kunnes lihapyörykät ovat lähes valmiita.
Kun
lihapyörykät on paistettu, ota kukkakaali uudelleen käsittelyyn. Keitä kukkakaalinpalat
pehmeiksi miedosti suolatussa vedessä, soseuta ne ja sekoita joukkoon creme
fraiche. Mausta suolalla ja ripauksella mustapippuria.
Kuumenna
pannulla oliiviöljy, lisää voi ja odota kunnes se sulaa. Laita pannulle
kukkakaali”pihvit” ja paista ne molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Mausta
suolalla ja mustapippurilla.
Karitsanlihapyörykät
400
g karitsan jauhelihaa
1
pieni sipuli
1
rkl voita
1
dl kermaa
0,5
dl korppujauhoa
1
rkl tuoreita timjaminlehtiä
1
rkl tuoreita lehtipersiljan lehtiä hienonnettuna
1
tl tuoreita rosmariininlehtiä hienonnettuna
1
kananmuna
1
tl suolaa
¼
tl rouhittua mustapippuria
Kuori
sipuli, leikkaa se pieniksi kuutioiksi, kuullota kuutiot voissa ja annan hiukan
jäähtyä. Sekoita korppujauhot kermaan ja anna turvota vartin verran ennen
käyttöä. Sekoita yrtit, suola ja pippuri kananmunan joukkoon. Sekoita kaikki
ainekset keskenään tasaiseksi massaksi
ja pyöritä 20 pientä lihapullaa. Ruskista pyörykät paistinpannulla ilman
rasvaa. Karitsan jauhelihassa on itsessään sen verran rasvaa, että se ei
todellakaan tarvitse sitä lisää. Nosta paistinpannu pois lämmöltä, laita kansi
päälle ja anna lihapyöryköiden hautua kannen alla vielä 5-10 minuuttia eli sen
aikaa kun valmistat kukkakaalilisukkeet.
Minisalaatti yrteistä ja
granaattiomenasta
puolikkaan
granaattiomenan siemenet
pieni
kourallinen saksanpähkinöitä karkeasti rouhittuna
ripaus
raastettua sitruunankuorta
1
rkl hienonnettua tuoretta timjamia
2
rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
1
rkl oliiviöljyä
Sekoita
kaikki ainekset keskenään ja lisää annosten päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti