Rakastan
mansikoita, tuoreita mansikoita. Syön mansikoita niin kauan kuin niitä saa
tuoreena ja mieluiten suomalaisia avomaan mansikoita, joihin on pitkän valoisan
kauden aikana kehittynyt ihan omanlaisensa makeus. Mansikkahillokin on hyvää,
mutta pakastemansikoista en niin perusta. Joskus niitä meilläkin yritettiin
pakastaa, mutta kun ei niitä kukaan talvella halunnut syödä, niin miksi tehdä jotain
turhaan vain heittääkseen ne seuraavana kesänä pois.
Tuoreet
mansikat ovat aivan ihania myös paahdettuna. Niistä tulee melkein kuin hilloa,
mutta huomattavasti helpommalla. Jäätelön tai jogurtin kanssa vielä parempia.
Paahdetut
mansikat
500 g pieniä mansikoita
3 rkl vaahterasiirappia
2 tl Modenan balsamietikkaa
hiukan mustapippuria myllystä
Nypi mansikoista kannat ja halkaise marjat. Sekoita
keskenään 3 rkl vaahterasiirappia sekä 2 tl Modenan balsamietikkaa. Laita
kaikki isoon muovipussiin, sulje niin että pussiin jää mahdollisimman paljon
ilmaa ja ravista. Kumoa maustetut mansikanpuolikkaat uunipellille, levitä ne
ilmavasti, rouhaise hiukan mustapippuria päälle ja paahda uunissa 200 asteessa
10-15 minuuttia.
Siirrä marjat liemineen kulhoon jäähtymään.
Paahdettuja
mansikoita ja kreikkalaista jogurttia
(kuudelle)
500 g paahdettuja mansikoita
1 kg kreikkalaista jogurttia
jauhettua vaniljatankoa
Jaa jälkiruokakulhoihin tasan jogurtti sekä mansikat
liemineen. Viimeistele rouhauksella kuivattua vaniljatankoa. Ihanan helppo
kesäjälkiruoka ja entistäkin raikkaammaksi sen tekee, jos käyttää kreikkalaista Fage Total 0% maustamatonta juggea (ei maksettu mainos).
4 kommenttia:
Tätä pitää kokeilla, meillä kun vielä on jäljellä hieman superhuippuhyvää balsamietikkaa Osteria Francescanasta!
Kuulostaa ehdottomasti paremmalta kuin Pirkka Modenan balsamietikka :)
Mekään emme ole pakastaneet mansikoita moneen vuoteen. Hilloa tehdään ja jos on hyvä vuosi niin kuivataan. Mansikan maku ja rakenne muuttuu pakkasessa enemmän kuin muiden marjojen.
Kuivaamista en ole kokeillut. Pitäisi varmaan joskus. Kiitos vinkistä.
Lähetä kommentti