Komea lettukakku
on lasten, ja vähän aikuistenkin, kesäherkku. Kun lettujen väliin levittää kreemiä
ja mansikoita, tästä tulee ihan paras jälkiruoka. Tai välipala. Tai aamiainen.
Tai kahvipulla.
Kookosohukaiset
6 dl kookosmaitoa
3 munaa
2 dl vehnäjauhoa
0,5 dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
puolikkaan limetin raastettu kuori
(voita paistamiseen)
Vatkaa kaikki ainekset sekaisin ja anna niiden
tekeytyä puolisen tuntia ennen paistamista. Taikinasta tulee 8-10 ohukaista. Kookosmaitoon
tehdystä ohukaistaikinasta tulee pehmeämpiä ohukaisia (tai pannukakku) kuin
perinteisestä taikinasta ja paistettaessa se hyytyy eri tavalla, vähän
löysemmin, joten kääntäminen on hiukan haasteellista. Kookosmaitolettu
kääntyykin paistinpannulla parhaiten heittämällä. Paistinpannua heilutetaan
edestakaisin kunnes ohukainen liikkuu vapaasti, sitten pieni ranneliike,
ohukainen ilmaan ja ympäri takaisin pannulle.
BBC Good Food näyttää tekniikan videona. Helpompaa
kuin luulisikaan. Minä opettelin tämän lapsena partioleirillä ja siellä oli käytössä vain
valurautapannuja. Keittiössä oli saavillinen perinteistä lettutaikinaa ja aina kun
letun toinen puoli oli paistunut, ohjaaja ajoi meidät ulos harjoittelemaan lettujen
kääntämistä heittämällä. Hutiheiton sattuessa ohukaisen jäänteet oli helpompi siivota nurmikolta kuin keittiön
lattialta. Kun tämän on oppinut tekemään valurautapannulla, se onnistuu millä
tahansa helpommalla teflonpannulla.
Lettukakku
Täyte
3,3 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
4 rkl vaniljakreemijauhetta
500 g tuoreita mansikoita
tomusokeria
Vatkaa kuohukerma, sokeri ja vaniljakreemijauhe
vaahdoksi. Perkaa mansikat ja leikkaa ne viipaleiksi. Säästä muutama mansikka
kakun koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti