Nyt
kipinkapin karviaisia poimimaan. Karviaisilla kun on tapana kypsyä ihan melkein
huomaamatta ja hups, sitten karviaiskausi onkin jo ohi. Karviaisista saa ihanaa
hilloa, mutta siitä lisää tuonnempana. Nyt viikonloppuna nautitaan ihanasta
karviais-keikauskakusta ja inkiväärimarengista.
Karviais-keikauskakku
50 g voita
2 rkl seljankukkamehua
100 g fariinisokeria
5 dl punaisia karviaisia
120 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 dl maitoa
1 dl (n 50 g) jauhettua pekaanipähkinää
inkiväärimarenki
2 valkuaista
2 rkl sokeria
1 rkl fariinisokeria
1 tl tuoretta, hienoksi raastettua inkivääriä
1 tl vettä
kermavaahtoa
Valmista ensin marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi
sokerin kanssa ja lopuksi sekoita huolella joukkoon tuore inkivääri joka on
sekoitettu teelusikalliseen vettä. Levitä marenki silikonimatolle uunipellille
ohuena kerroksena ja kuivaa kiertoilmassa 100 asteessa pari tuntia tai kunnes se on kuiva ja rapea. Sammuta
uuni ja jätä marenki jäähtymään vielä tunniksi.
Voitele kakkuvuoka (ei irtopohjavuoka!) ohuelti voilla.
Leikkaa leivinpaperista jonkin verran vuokaa suurempi pyöreä kiekko ja paina se
vuoan pohjalle ja reunoille. Voi liimaa paperin paikalleen.
Huuhtele karviaiset ja nipsaise niistä saksilla pois kannat
ja tupsut. Kaada voi-sokerikinuski vuokaan leivinpaperin päälle.
Painele
karviaiset kinuskiin tasaisena kerroksena. Laita vuoka jääkaappiin taikinan valmistamisen
ajaksi jotta kinuski hiukan jähmettyy.
Valmista taikina. Vaahdota hiukan pehmennyt rasva ja
sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla voimakkaasti
sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi ne taikinaan ja sekoita huolella.
Lisää viimeksi maito sekä pekaanirouhe.
Levitä taikina karviaisten päälle. Kypsennä 200
asteisen uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia. Anna kakun vetäytyä 15-30
minuuttia.
Keikauta tarjoiluastialle, kuori paperi pois ja jäähdytä kakku ennen
kuin leikkaat sitä. Lopuksi pursota kakun päälle kermavaahtonokareita ja ripottele
pinnalle inkiväärimarenkimuruja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti