Epätrendikäs
”leipomo” sai tilauksen tehdä 8-vuotissynttäreille jotain hyvää. Päivänsankari
tykkää jäätelöstä, mansikoista, minttusuklaasta, toffeesta ja salmiakista, joten päätin valmistaa
jäätelökeksejä eli jäätelöä kahden cookiekeksin välissä. Synttärit kuitenkin pidetään sen
verran kaukana, että jäätelönvalmistuksen voi suosiolla unohtaa.
Mikään kotijäätelö ei kestä useamman tunnin matkaa, mutta onneksi kaupan
vaniljajäätelö sopii lähes kaikkeen. Aloitin urakan minttusuklaakekseistä.
Minttusuklaacookies
(taikinasta
tulee 25-30 pikkuleipää)
150 g leivontamargariinia (tai voita)
1 dl fariinisokeria
1,5 dl hienoa sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
140 g tummaa suklaata
1,5 dl minttukarkkirouhetta (Marianne)
Vaahdota huoneenlämpöinen leivontamargariini (voi) ja
sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi karkeasti rouhittu suklaa ja
mariannerouhe. Sekoita tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin noin puoleksi
tunniksi.
Ota taikinasta lusikalla noin 28-30 g painoisia
nokareita, pyöritä palloksi ja asettele taikinapallot väljästi pellille
leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämisvaraa äläkä litistä palloja. Tästä
tulee kaksi pellillistä. Paista kiertoilmassa 170 asteessa 12-15 minuuttia.
Vaihda peltien paikkaa paiston puolivälissä. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä ensimmäisen tunnin ja siirrä sitten ritilän päälle. Tarjoile keksit sellaisenaan tai laita jäätelöpallo kahden keksin väliin, litistä ja haukkaa.
Vaihda peltien paikkaa paiston puolivälissä. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä ensimmäisen tunnin ja siirrä sitten ritilän päälle. Tarjoile keksit sellaisenaan tai laita jäätelöpallo kahden keksin väliin, litistä ja haukkaa.
Jäätelöleivos
syntyy helpoiten näin:
Ota
kaksi cookie-keksiä ja jäätelöpurkki
Leikkaa
jäätelöpurkista pohja pois terävällä veitsellä
Leikkaa
jäätelö 1,5 – 2 sentin viipaleiksi
Laita
jäätelö kahden keksin väliin ja purista kiinni
Laita
jäätelökeksit pakastimeen pariksi tunniksi ennen tarjoilua, jotta jäätelö
kovettuu sen verran ettei se pursuile ulos haukatessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti