Yksi
päärynä, paketti parmankinkkua, muutama vihreä parsa, hiukan sinihomejuustoa ja
mozzarella bufala-pallo. Lisäksi käytettävissä oli basilikaruukun jämät sekä vähän
tuoretta rucolaa, siinä maanantaipizzojen tarvikkeet. Pizzaan on hyvä hukata
jääkaapista löytyvät ainekset, joista ei enää saa aikaan mitään isompaa ruokaa.
Nämä ainekset eivät ihan kaikki tuntuneet sopivan yhteen keskenään, joten niistä tehtiin
kaksi pizzaa. Oman kotipizzan pyöräyttää lähes samassa ajassa kuin mitä kuluu
pizzataksin tilaukseen.
Maanantaipizzat
taikina
0,5 dl ruokaöljyä
1 dl vettä
3 dl vehnäjauhoa
0,5 tl suolaa
1 pss (11 g) kuivahiivaa
täytteet
ketsuppia
tomaattipyreetä
worcestershire-kastiketta
(mausta halutessasi täytteiden mukaan)
1/2 pkt parmankinkkua pieninä paloina
1 päärynä ohuina viipaleina
noin 1 dl sinihomejuustoa muruina
1/2 pkt parmankinkkua pieninä paloina
4 vihreää parsaa ryöpättynä ja halkaistuna
1 iso mozzarellapallo revittynä paloiksi
150g pussi mozzarellaraastetta
pinnalle
tuoretta basilikaa
rucolaa
Sekoita keskenään yhdessä kulhossa kuivat ainekset ja
toisessa kulhossa nesteet. Yhdistä ainekset keskenään ja alusta niistä joustava
taikinapallo. Kääri taikina tuorekelmuun ja jätä tekeytymään 15-30 minuutiksi.
Keitä parsoja miedosti suolatussa vedessä noin 5 minuuttia, jäähdytä
jääkylmässä vedessä ja halkaise parsat pitkittäin. Laita uuni lämpiämään 270-275
asteeseen niin, että pizzapelti on uunissa esilämpiämässä. Sekoita aineksista
pizzakastike oman maun mukaan.
Jaa pizzataikina kahteen osaan ja kauli niistä
pitkänomaiset pizzapohjat, jotka mahtuvat yhdelle leivinpaperille vierekkäin.
Levitä pizzoille kastike ohueksi kerrokseksi ja sen jälkeen mausteita (oregano
tms) maun mukaan. Ripottele kastikkeen päälle täytteet, toiselle kinkkua,
päärynää ja sinihomejuustoa, toiselle parmankinkkua, parsaa ja mozzarellaa.
Lopuksi ripottele mozzarellaraaste pizzojen päälle.
Nyt tarvitset pizzanpaistoon kaverin: Ota kuuma pelti
ulos uunista ja toinen nykäisee pizzat leivinpapereineen tulikuumalle pellille.
Laita pizzapelti uuniin ja kypsennä pizzoja 10-12 minuuttia kunnes juustoraaste
on sulanut.
Anna pizzojen jäähtyä hetki ennen kuin viipaloit ne.
Ripottele vielä pinnalle vähän vihreää, parsapizzan päälle basilikaa ja päärynäpizzan
päälle rucolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti