Tämä
kani oli ihan puhdas heräteostos. Toisaalta olen jo pitkään halunnut kokeilla
tehdä riistasta jotain terriinin tapaista. Okei, kani ei varsinaisesti ole
mitään riistaa, vaan enemmänkin kuin broileri – jo lihan maun ja värinkin
osalta. Siinä tapauksessa tätä hyvin onnistunutta kokeilua voi pitää eräänlaisena
”harjoittelukappaleena” oikeaa riistaterriiniä varten.
Kaniterriini
sopii yhtä hyvin pääsiäisen alkuruoaksi kuin syksyn rapujuhlien aloitukseksi, tai oikeastaan mihin vuodenaikaan vain, sillä kaniahan on myynnissä ympäri vuoden. Terriinin lisukkeiden kanssa otin varaslähdön
kevään parsakauteen ja valmistin basilikalla maustettua lämmintä parsa-hernesalaattia, jonka resepti on blogistamme parin vuoden takaa.
Kaniterriini
1 kani
(myös maksa ja munuaiset)
400 g porsaan
jauhelihaa
100 g silavaa
1 sipuli
hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tuoretta
timjamia hienonnettuna
50 g kuorittuja
pistaaseja (suolapaahdettu)
2 kananmunaa
2 porkkanaa
tikuiksi pilkottuina
1 - 1,5 tl hienoa
merisuolaa
valkopippuria
myllystä
1 - 2 pkt pekonia
Kuumenna uuni 160 ˚C. Paloittele kani ja irrota kanin
lihat luista. Irrota fileet kokonaisina, leikkaa ne pitkittäin muutamaksi suikaleeksi
ja laita jääkaappiin odottelemaan. Kuullota paistinpannulla hienonnettu sipuli
ja valkosipuli sekä ruskista paloitellut maksa ja munuaiset. Fileitä lukuunottamatta paloittele kanin liha
sormenpään kokoisiksi paloiksi ja hienonna monitoimikoneella jauhelihaksi
yhdessä kypsien maksan ja munuaisten kanssa. Suikaloi porkkanat ja kiehauta ne
suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä. Valuta kuiviksi. Sekoita kulhossa
porsaan jauheliha, hienonnettu kanin liha, kuullotetut sipulit ja timjami,
kuoritut pistaasit ja kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vuoraa terriinivuoka alumiinifoliolla ja asettele
siihen pekonit siten, että saat ne käännettyä täytetyn vuoan päälle kuten kuvassa.
Laita noin kolmannes terriinimassasta vuokaan ja laita sille pituussuuntaan
fileesuikaleita ja porkkanaa. Lisää hieman massaa ja lado loput fileesuikaleet
ja porkkanat vuokaan. Lisää loppu taikinasta ja käännä pekoniviipaleet sen
päälle. Aseta terriinivuoka vesihauteeseen isompaan uuninkestävään vuokaan ja
kypsennä 1 h 45 min – 2 h, kunnes pinta on kauniin värinen. Nosta ulos uunista
vetäytymään. Voit kaataa vuokaan kertynyttä lientä pois. Anna tekeytyä
jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti