Mämmi on
ihan parasta sellaisenaan sokerin ja kerman kanssa nautittuna. Finelin mukaan sadassa
grammassa mämmiä (valmistajasta riippuen) on jopa 9 % proteiinia, 7 % kuitua ja
vain 120 kCal energiaa, joten tätä maltaista herkkua, joka maultaan muistuttaa kaikkien rakastamaa saaristolaisleipää, voi hyvällä syyllä pitää todellisena
terveysruokana. Mikäli ropeen pohjalle on sattunut jäämään hiukan mämmiä, siitä
pyöräyttää ruokaisan smoothien nopeasti ja helposti. Ohjeen sokeri ja kaakao
eivät ole ihan välttämättömiä, mutta muuten ihan hyviä.
Smoothie
mämmistä, sitruksista ja kermasta
100 g mämmiä
1dl kuohukermaa
2 dl maitoa
1 appelsiinin raastettu kuori
2 kuorittua appelsiinia
2 rkl limettimehua
(1 rkl ruokokidesokeria)
( 1 tl kaakaojauhetta)
Laita kaikki ainekset blenderin kannuun ja surauta
smoothieksi. Nauti heti.
2 kommenttia:
Ennen tätä pääsiäistä olisin ollut sitä mieltä, ettei mämmismoothie kiinnosta. Mutta kiirastorstaina maistoin Berthasa mämmijäätelöä ja nyt kaikki mämmimäinen on pop!
Mämmiähän ei tarvita kovin paljoa antamaan ruoalle maltaista makua. Minä pidän parhaana mämmireseptinäni pari vuoden takaista mämmigranitaa. Se oli tosin vähän työläs, mutta ehdottomasti kaiken siihen käytetyn ajan arvoinen:
http://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2014/04/pyyhitaan-polyt-perinteista-mammigranita.html
Lähetä kommentti