Kaapissa
oli avattu kookoskermapurkki, joka piti ottaa hyötykäyttöön. Siellä oli myös
avattu purkki vihreää Thai currytahnaa. Niistä se ajatus sitten lähtikin ja
lopputulosta kehtaa kehua maukkaaksi. Katkarapuina voit käyttää tuoreita
raakoja tai valmiiksi keitettyjä pakasteesta tai suolaliemeen säilöttyjä, mitä sattuu
olemaan saatavilla. Kun lisäät lopuksi
katkaravut pannulle, niin huomioi tarvitsemasi kuumennus- tai kypsennysaika sen
mukaisesti, millaisia rapuja käytät. Jos käytät pakasterapuja, ota ne
hyvissä ajoin sulamaan.
Thai
kookos-katkarapucurry
1 rkl öljyä
1 sipuli
hienonnettuna
1-2 tl raastettua
inkivääriä
1 valkosipulin
kynsi raastettuna
2 tl vihreää
Thai currypastaa
1 tlk kuorittuja
tomaatteja
2 dl kookoskermaa
½ ruukkua tuoretta korianteria
hienonnettuna
vettä
tai kanalientä
200 g katkarapuja
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä hienonnettu
sipuli ja raastettu inkivääri. Laita sitten valkosipuli pannulle. Se ei saa
missään nimessä ruskistua tai sen maku muuttuu karvaaksi. Lisää samalla myös
currytahna. Kuumenna vielä hetki ja kaada tomaatit pannulle kookoskerman ja
hienonnetun korianterin kera. Säästä puolet korianterista tarjoiluun. Voit
pilkkoa saksilla tomaatteja pienemmiksi avatussa purkissa, jolloin se on
siistiä eikä sotke paikkoja. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutama
minuutti. Jos seos on liian sakeaa, niin voit lisätä vähän kuumaa vettä tai
kanalientä. Laita katkaravut pannulle kastikkeen joukkoon. Kuumenna tai
kypsennä niitä miedolla lämmöllä niin, että ne eivät muutu sitkeiksi. Tarjoa
keitetyn riisin kanssa. Ripottele pinnalle vielä hienonnettua korianteria.
2 kommenttia:
Mukavan simppeliä ja nopeaa! Aika samalla kaavalla tulee itsekin tehtyä :)
Ei sitä ihan heti tule ajatelleeksi, että tällainen voisi olla pikaruokaa :)
Lähetä kommentti