sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Helppo ja nopea kookos-katkarapucurry



Kaapissa oli avattu kookoskermapurkki, joka piti ottaa hyötykäyttöön. Siellä oli myös avattu purkki vihreää Thai currytahnaa. Niistä se ajatus sitten lähtikin ja lopputulosta kehtaa kehua maukkaaksi. Katkarapuina voit käyttää tuoreita raakoja tai valmiiksi keitettyjä pakasteesta tai suolaliemeen säilöttyjä, mitä sattuu olemaan saatavilla.  Kun lisäät lopuksi katkaravut pannulle, niin huomioi tarvitsemasi kuumennus- tai kypsennysaika sen mukaisesti, millaisia rapuja käytät. Jos käytät pakasterapuja, ota ne hyvissä ajoin sulamaan.


Thai kookos-katkarapucurry

1 rkl                                    öljyä
1                                         sipuli hienonnettuna
1-2 tl                                   raastettua inkivääriä
1                                         valkosipulin kynsi raastettuna
2 tl                                      vihreää Thai currypastaa
1 tlk                                     kuorittuja tomaatteja
2 dl                                      kookoskermaa
½ ruukkua                           tuoretta korianteria hienonnettuna
                                            vettä tai kanalientä
200 g                                   katkarapuja


Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä hienonnettu sipuli ja raastettu inkivääri. Laita sitten valkosipuli pannulle. Se ei saa missään nimessä ruskistua tai sen maku muuttuu karvaaksi. Lisää samalla myös currytahna. Kuumenna vielä hetki ja kaada tomaatit pannulle kookoskerman ja hienonnetun korianterin kera. Säästä puolet korianterista tarjoiluun. Voit pilkkoa saksilla tomaatteja pienemmiksi avatussa purkissa, jolloin se on siistiä eikä sotke paikkoja. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutama minuutti. Jos seos on liian sakeaa, niin voit lisätä vähän kuumaa vettä tai kanalientä. Laita katkaravut pannulle kastikkeen joukkoon. Kuumenna tai kypsennä niitä miedolla lämmöllä niin, että ne eivät muutu sitkeiksi. Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Ripottele pinnalle vielä hienonnettua korianteria.


2 kommenttia:

Antti | Kamera ja Kauha kirjoitti...

Mukavan simppeliä ja nopeaa! Aika samalla kaavalla tulee itsekin tehtyä :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Ei sitä ihan heti tule ajatelleeksi, että tällainen voisi olla pikaruokaa :)