Onnistuneen
hodarin jälkeen teki mieli kokkailla lisää ruokaa japanilaisteemalla. Nettiä
selatessa osui silmiin soijalla ja inkiväärillä marinoitu lohi nuudelien kera
ja se vaikutti hyvältä ajatukselta. Tuumasta toimeen ja kauppaan kalatiskille.
150 – 200 g lohta
syöjää kohti
marinadi
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl soijakastiketta
3 rkl vähäsuolaista
soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
ohuina viipaleina
tuuman pala inkivääriä
ohuina viipaleina
lisäksi
öljyä
paistamiseen
1-2 uuden
sadon sipulia ohuina viipaleina
50 g sobanuudeleita
syöjää kohti
100 g edamame
soijapapuja syöjää kohti
Poista lohesta ruodot, jos siinä niitä on. Leikkaa
vatsarasva pois, suomusta lohi ja paloittele se annospaloiksi. Sekoita
marinadin ainekset. Laita kalanpalat muovipussiin ja kaada marinadi sinne. Anna
maustua pari kertaa pussia käännellen noin puoli tuntia. Edamamea myydään
pakasteena. Sulata tarvitsemasi määrä papuja. Keitä tattarinuudelit ohjeen
mukaan suolalla maustetussa vedessä. Lisää kattilaan sulatetut edamamet kolme
minuuttia ennen nuudelien kypsymistä. Pavut pitäisi voida syödä palkoineen
päivineen, mutta totesimme, että ainakin käyttämämme pavut oli parempi syödä
ilman palkoja. Niinpä lopulta painelin pavut ulos paloistaan. Valuta nuudelit. Samalla
kun nuudelit kiehuvat paistoin lohipalat ensin nahkapuoli alaspäin, jotta
nahasta tulisi rapea, ja sitten pikaisesti toiselta puolelta. Lorauta samalla hieman
marinadia pannulle ja anna sen kiehahtaa. Laita viipaloitu sipuli kulhoon ja
kaada sille pussista marinadia ja anna maustua ruoanlaiton ajan. Nosta
lautasille ja ruoka on valmis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti