Minun
mielestäni on mukavampi ruokailla pöydän ääressä kuin sängyssä, mutta onhan se
ihan kiva herättää päivänsankari (isänpäivä, äitienpäivä, synttäri tms) jollain
pienellä makupalalla, kuten suupalan kokoisilla mätimousseleivillä (mieluiten
muikunmätiä). Toisessa kädessä voi sitten pidellä samppanjalasia. Sillä tavalla aamu alkaa oikein hyvin. Kun alkupalat on maisteltu, isä voi siirtyä ruokapöydän ääreen nauttimaan
siitä varsinaisesta aamiaisesta, munista ja pekonista.
Mätimousseleipäset
(noin
20 kpl)
100
g + 50 g muikunmätiä
100
g smetanaa
2
tl silputtua tilliä
maun
mukaan suolaa
hiukan
valkopippuria myllystä
vaaleaa
paahtoleipää
jokiravunpyrstöjä
tai pieniä katkarapuja
sitruunaa
tilliä
Ostaessasi
muikunmätiä yritä hankkia mahdollisimman kiinteää mätiä, sillä se on
laadullisesti parasta.
Sekoita
keskenään 100 g muikunmätiä ja 100 g smetanaa. Lisää tillisilppu ja mausta
suolalla sekä valkopippurilla. Paahda muutama siivu paahtoleipää ja leikkaa niistä
pieniä (n 3,5 - 4 cm) pyörylöitä sopivankokoisella muotilla. Yhdestä
leipäsiivusta tulee 3-4 pyöreää leipäpalaa. Leikkaa sitruunasta noin 2 mm
ohuita viipaleita ja ne edelleen kuuteen sektoriin. Leikkaa tillistä
pienenpieniä töyhtöjä leipien koristeeksi. Valuta ravut ja purista niistä vielä
kämmenen sisällä ylimääräinen neste pois.
Kokoa
leivät, nosta leivälle pieni kasa muikunmätimoussea, siihen päälle ravunpyrstö
ja pieni nokare muikunmätiä. Rouhaise tämän päälle ripaus valkopippuria. Viimeistele
tillillä ja sitruunanpalalla ja nauti hyvässä seurassa samppanjan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti