Ahven
on Suomen paras ja maukkain kala. Tämä ruoka vaatii jonkin verran esiaskartelua,
mutta on erinomainen tapa tarjota ahvenia isommallekin joukolle niin, että
kaikki varmasti saavat kalansa yhtaikaa ja lämpiminä. Täysin
ruodottomana tämä on lasten (ja miksei myös aikuisten) suosikkiruokaa. Reseptin
määristä syö 3-4 ruokailijaa.
Uuniahvenet
500
g ahvenfileitä
2 munaa
suolaa
valkopippuria
vehnäjauhoja
korppujauhoja
voita
2
nippua tilliä
2-3
dl kermaa
(sitruunaa)
Tee fileisiin v-viilto ja poista näin viimeisetkin ruodot (tämä toimii sekä kuhassa että ahvenessa). Silppua tilli.
Laita korppujauhot lautaselle ja mausta ne suolalla ja valkopippurilla. Laita
omille lautasilleen myös vehnäjauhot ja vatkatut kananmunat. Leivitä
ahvenfileet painelemalla ne ensin vehnäjauhoihin, sitten kasta ne munaan ja
lopuksi kierittele korppujauho-mausteseoksessa. Laita lautaselle ja leivitä
samalla tavalla kaikki fileet.
Paista
leivitetyt ahvenfileet voissa paistinpannulla kullanruskeiksi, lado sopivan
kokoiseen uunivuokaan ja ripottele joukkoon reilusti silputtua tilliä. Kaada
vuokaan kermaa niin, että kalat lähes peittyvät ja laita vuoka 200-asteiseen
uuniin puoleksi tunniksi.
Ahvenet
voi paistaa ja latoa vuokaan valmiiksi ja kun ruokailun aika lähestyy,
tarvitsee vain lisätä kerma ja laittaa vuoka uuniin. Silloin paistoaikaa voi
vähän lisätä. Halutessasi voit puristaa muutaman tipan sitruunamehua
annokseesi. Perunamuhennos on erinomainen pari tälle ja maustekurkku sopiva
lisäke.
4 kommenttia:
Ahven on Suomen paras ja maukkain kala - täysin samaa mieltä! Savustettu ahven hurmaa tämän naisen joka kerta, mutta kyllä ahven kelpaa muissakin olomuodoissaan :-)
Siinä tapauksessa täytyy tehdä aivan ihana savuahvenpiirakka:
http://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2013/05/aivan-ihana-savuahvenpiirakka.html
Samaa mieltä ahvenesta. Jännä juttu tosin, että en lähes koskaan osta sitä kaupasta. Näin ollen ahven jääkin meillä usein kesäruoaksi, ja yleensä mökillä.
Onhan se ihan eri asia syödä tuoretta kalaa kuin sellaista, joka on ensin matkustanut muutaman päivän ympäri Suomea ;)
Kesäruoasta tulee hyvää talviruokaa, kun malttaa pakastaa jokusen ahvenfileen. Ahven ei tykkää huonoa pakastamisesta.
Lähetä kommentti