Syksyn
ihanat, mehukkaat luumut voi hyödyntää myös kakkuna. Wanhanajan keikauskakku
toimii niin kahvipöydässä kuin jälkiruokanakin. Kakkutaikinan mausteisuus ja
luumujen kirpeys yhdistettynä kylmään vaniljakastikkeeseen on pehmeä lasku
pimeään syksyyn.
Luumukeikauskakku
1
rkl voita
3
rkl ruokokidesokeria
kanelia
10
punaista luumua
juoksevaa
hunajaa
jauhettua
vaniljatankoa
taikina
120
g huoneenlämpöistä voita
1,5
dl sokeria
2
munaa
2,5
dl vehnäjauhoa
1
tl leivinjauhetta
0,5
tl jauhettua vaniljatankoa
1
tl hienoksi jauhettua kardemummaa
1
tl kanelia
pieni
ripaus jauhettua neilikkaa
0,5
dl maitoa
1 dl rouhittua hasselpähkinää
1 dl rouhittua hasselpähkinää
tarjoiluun
vaniljakermaa
tai vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä
Laita
uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Voitele
kakkuvuoka ja ripottele vuoan pohjalle ruokokidesokeria. Heiluttele vuokaa
jotta sokeri levittyisi tasaisesti. Ripottele sokerin päälle ihan hiukan
kanelia. Huuhtele luumut, leikkaa jokainen niistä neljään osaan ja poista
kivet. Asettele luumut vuoan pohjalle. (Jätä reunoille vähän enemmän tilaa kuin
mitä minulla oli! Kun luumujen ympärillä ei ole riittävästi taikinaa mikä
pitäisi kakun kasassa, käy kuten tälle kakulle: reuna romahtaa. Onneksi pieni
ulkonäkövirhe ei vaikuta kakun makuun,) Valuta luumuille pari ohutta raitaa
juoksevaa hunajaa ja jauha vielä päälle hiukan vaniljatankoa.
Sekoita
keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, vanilja, kardemuma, kaneli ja neilikka.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan
voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhoseos taikinaan huolellisesti sekoittaen.
Lisää lopuksi maito sekä hasselpähkinärouhe ja sekoita hyvin. Nostele taikina vuokaan luumujen päälle
ja tasoita pinta.
Laita
vuoka ritilälle uunin alimmalle tasolle ja kypsennä kakkua noin 40-45
minuuttia. Kokeile tikulla että kakku on varmasti kypsä. Anna kakun jäähtyä
ennen kuin kumoat sen oikein päin.
Tarjoile
hiukan lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
2 kommenttia:
Oikein toimiva ja helppo ohje, kiitos! Kakusta tuli mukavan mehevä ja maukas syyspäivien piristys.
@ Karoliina
Kiitos kommentista. Luumukeikauskakusta onkin enää lyhyt matka joulun mausteisiin.
Lähetä kommentti