Tällä kertaa tuunaaminen taisi vähän lähteä lapasesta, kun askartelin HK:n sinisestä lenkistä satayvartaita… Lapsille ja lapsenmielisille sopivaa ruokaa... heh...
Leikkasin makkarat pitkittäin leveiksi suikaleiksi ja pujotin ne varrastikkuihin. Kastikkeeksi sekoitin sataykastikkeen tehosekoittimessa ja lisäksi keittelin bataattisosetta. Itse asiassa tosi nopeaa ja helppoa. Ainakin tämä oli vähän erilainen makkara-annos?
Sataykastike
3
rkl maapähkinätahnaa
3
rkl seesamiöljyä
2
tl fariinisokeria
2
rkl kalakastiketta
1
tl tamarinditahnaa
1
tl punaista chilitahnaa
1
tl limettimehua
ripaus
cayennepippuria
1
dl kookosmaitoa
Laita
kaikki tehosekoittimen kannuun ja sekoita kastikkeeksi. Pientä hienosäätöä voi
tehdä tarvittaessa ja lisätä jotain näistä aineksista, jos siltä tuntuu.
HK
Bleu satayvartaat
Poista
makkaroista muovikuoret ja leikkaa makkarat reilun puoli senttiä paksuiksi
viipaleiksi. Yhdestä makkarasta tulee 5-6 viipaletta. Pujota viipaleet (vedessä liotettuihin) varrastikkuihin ja kuumenna grillissä, uunissa
tai uppopaistamalla. Nämä kuumennettiin uunissa. Grillissä tai parilapannulla tulee näyttävämmän
näköinen (palaneempi - tai kuten keittiöammattilaiset sanovat, "karamellisoituneempi") pinta ja uppopaistamalla saisi muuten vaan vähän
rapsakkaampaa jälkeä.
Tikkuihin pujotetut makkarasuikaleet olisivat ehkä myös voineet olla puolet kapeampia?
Tikkuihin pujotetut makkarasuikaleet olisivat ehkä myös voineet olla puolet kapeampia?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti