Muutaman päivän takainen kasslerinpala
oli niin iso, että siitä riittää kahdelle syötävää ainakin kolmeksi ateriaksi.
Onneksi kypsennetty liha säilyy jääkaapin nollalokerossa ihan priimakuntoisena
useammankin päivän ajan. Tänään possu sai seurakseen purjo-timjamirisottoa ja
uppomunan. Pakastimen uumeniin tuppaa ”unohtumaan” tavaraa, joka saattaa löytyä
vaikkapa joskus ensi vuonna tähän aikaan, joten tätä ei nyt laitettu säilöön
pakkaseen vaan päätettiin viipaloida loput kasslerinjämät voileivänpäälisiksi.
Purjo-timjamirisotto
(kahdelle)
2
kevätsipulia ohuina viipaleina
1
rkl oliiviöljyä
1
rkl voita
120
g carnaroliriisiä
1
dl kuivaa valkoviiniä
5
dl kasvislientä
6
oksaa tuoretta timjamia, lehdet riivittyinä
1
iso purjo ohuina viipaleina
1
rkl oliiviöljyä
1
rkl voita
suolaa
mustapippuria
myllystä
1
kevätsipuli ohuina viipaleina
pieni
kourallinen silputtua lehtipersiljaa
lihalientä
kypsää
kassleria noin sentin paksuisina siivuina
2
uppomunaa
Kuumenna
kasarissa 1 rkl oliiviöljyä ja saman verran voita, kuullota siinä miedolla
lämmöllä kevätsipulia noin 30 sekuntia, lisää riisi ja sekoittele riisejä vielä
minuutin tai pari. Lisää valkoviini ja keitä riisejä kunnes neste on haihtunut.
Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna risoton poreilla miedolla
lämmöllä kunnes riisi on lähes kypsää. Varo ettei risotosta tule liian kuivaa.
Samanaikaisesti
kuumenna pienellä paistinpannulla 1 rkl oliiviöljyä ja saman verran voita ja
sekoittele siinä timjaminlehtiä ja purjoviipaleita. Kun purjo on hiukan
pehmennyt, lisää se risoton joukkoon, sekoita hyvin ja kypsennä vielä sen
verran että risottoriisissä on vielä hiukan purutuntumaa, mutta riisi ei ole enää raakaa.
Kuumenna
toisessa paistinpannussa lihalientä ja lämmitä siinä kasslerviipaleet. Leikkaa
liha kuutioiksi. Annostele lautasille purjorisottoa, lisää kasslerkuutiot ja lopuksi uppomuna. Ripottele lopuksi annoksen päälle kevätsipulia ja
lehtipersiljasilppua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti