Viikon
hedelmä 43/52 : miniananas
Vaikka
keväällä postasinkin jo ananaksen ”viikon hedelmäksi”, niin miniananas
ansaitsee tähän sarjaan ihan oman lukunsa.
Miniananaksesta
tulee näyttävä jälkiruoka tosi helposti. Vaikka miniananaksen puolikas näyttää kovin
pieneltä, tässä on makeutta sen verran, että yhtä puolikasta enempää ei
tarvitse varata henkeä kohden.
Piña
colada marenkipeiton alla
(neljälle)
2 miniananasta
1 rkl voita
2 rkl sokeria
pieni ripaus suolaa
0,5 dl kookoshiutaleita
1 dl cocacolaa tai vastaavaa
3 cl (=2 rkl) vaaleaa rommia
hiukan rouhittua mustapippuria
2 munanvalkuaista
6 rkl sokeria
0,5 dl kookoshiutaleita
Halkaise ananakset ja koverra
kuorenpuolikkaat tyhjiksi. Varo rikkomasta kuorta. Pilko hedelmäliha pieniksi
kuutioiksi. (Ison ananaksen keskiosa on puiseva ja käyttökelvoton, mutta
miniananaksen sisuksen voi käyttää kokonaan.) Sulata paistinpannulla voi ja
sokeri, lisää ripaus suolaa ja karamellisoi siinä ananaskuutiot sekä
kookoshiutaleet. Lämmitä hiukan rommia, kaada se seoksen päälle, sytytä ja
liekitä hedelmät. Anna liekkien sammua itsekseen. Lisää cocacola,
hämmennä ja keitä neste lähes kuivaksi. Täytä ananaksenpuolikkaat hedelmäseoksella
ja rouhi päälle varovasti hiukan mustapippuria
Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa
kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi ja sekoita lopuksi joukkoon kookoshiutaleet. Levitä
marenkivaahto ananaksille ja paahda marengin pinta nopeasti kaasupolttimella
kunnes marenki on saanut hiukan väriä. Varo polttamasta pintaa! Kookoshiutaleet
on sekoitettu marengin joukkoon siitä syystä, että kauniisti marengin päälle
ripoteltuna ne kärähtäisivät paahdettaessa. Tämä maistuu parhaalta lämpimänä,
jolloin kaikki maut tulevat parhaiten esille, joten tarjoile ananakset heti.
4 kommenttia:
Tuollaisia miniananaksia kasvatetaan täällä päin,mutta ovat kauhean kalliita kun ajattelee ettei niissä ole paljon syömistä.Joskus voi torilla löytää niitä parilla eurolla per kipale,mutta tuore ananas on täällä tuon kasvatuksen vuoksi(kallista luoda oikeat olosuhteet,on trooppinen kasvi ja täällä vain subtrooppinen ilmasto) niin tyyristä,että odottelen aina että pääsen Suomeen syömään tuoretta ananasta ,aika hullunkurista!
Eipä miniananasta kovin usein raaski syödäkään, mutta on se vaan niin koristeellinen :)
Hassua, että Suomessa aika ajoin myydään isoja ananaksia eurolla kappale ja sitten syksyllä lähiruoka, kotimaiset omput maksavat jopa kolme euroa kilo...
Kivan kesäinen herkku :)
Kesäistä herkkua tässä kaivataankin, kun vettä vihmoo vaakasuoraan :) Tästä tulee helpolla tosi näyttävä jälkkäri.
Lähetä kommentti