Teeleivät
ja sen tyyppiset leipäset valmistuvat hetkessä ja niiden leipominen on kivaa
tekemistä vaikkapa kyläilemään tulleille pienille. Aikaa näiden valmistamiseen menee juuri sopivasti pikkuleipureiden keskittymiskyvyn verran. On sitä sitten niin hienoa omalle
äidille kehuskella, millaisia herkkuleipiä on osannut leipoa, ihan (melkein) itse, noin vain,
käden käänteessä :) Kun taikinaan laittaa sopivat mausteet, uunista otettu lämmin
leipä ei kaipaa päälleen enää muuta kuin nokareen voita. Tai itse tehtyä kotijuustoa.
Juustoiset aamiaisleipäset
3
dl vehnäjauhoja
1,5
dl kaurahiutaleita
0,5
dl kauraleseitä
2,5
tl leivinjauhetta
0,5
tl suolaa
1
tl sokeria
1
dl parmesaaniraastetta
1
dl silputtua ruohosipulia
0,5
dl voisulaa tai rypsiöljyä
2
dl nestettä, vettä, maitoa, maitoheraa tms
Sekoita
kaikki kuivat aineet sekä juustoraaste ja ruohosipuli keskenään. Lisää rasva
sekä neste ja sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taputtele
taikinasta litteitä leipiä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista ne 250
asteessa uunin keskiosassa 10 minuuttia.
Nämä
leivät ovat parhaimmillaan vastaleivottuina ja samana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti