Aamiainen,
välipala, lounas, ihan miten vaan. Munakas on kunnon ruokaa, joka pitää nälän
poissa kohtalaisen pitkään. Kun valitsee sopivat ainekset, munakas on ihan
täysi ateria. Tämä uuniomeletti on paistettu valurautapannulla.
Uuniomeletti (perunaa ja pekonia)
80
g pekoni- tai pancettaviipaleita
2
pientä punasipulia renkaina
5
keitettyä uutta perunaa pienittynä
4
munaa
0,5
dl vettä
suolaa
mustapippuria
timjamia
rosmariinia
rakuunaa
7
miniluumutomaattia
lehtipersiljaa
Lado
pekoniviipaleet tasaisesti paistinpannulle ja pekonin päälle sipulirenkaat.
Peitä pinta lopuksi perunakuutioilla. Laita paistinpannu uuniin 200 asteeseen
15-20 minuutiksi kunnes pekonit ovat kypsyneet ja perunat saaneet hiukan väriä.
Riko
munat kulhoon ja vatkaa niitä sen verran että rakenne menee hiukan rikki. Lisää
vesi sekä mausteet ja vatkaa vielä kevyesti. Kaada munakasseos pannulle
perunoiden ja muiden ainesten päälle. Asettele vuokaan tasaisesti
miniluumutomaatin puolikkaat. Paista munakasta vielä 10 minuuttia 200 asteessa.
Tarjoiltaessa ripottele munakkaan päälle silputtua lehtipersiljaa.
4 kommenttia:
Kiva ohje! Tuohon yleensä löytyy ainekset kotoa, niitä keitettyjä perunoitakin:)
Näyttääpä hyvältä! Itse en ole munakkaiden ylin ystävä, mutta tälle ohjeelle lämpenin. :)
Nam! Tuota kun sais nyt lounaaksi!
Se on kumma juttu, että kun munakas ei näytä munakkaalta, se on paljon herkullisemman näköinen vaikka itse reseptin ainekset olisivat samat :)
Lähetä kommentti