lauantai 2. maaliskuuta 2013

Mustekalaspagetti



Olin ajatellut valmistaa viikonloppuna täytettyjä mustekaloja, mutta sitten huomasin Andalusian auringosta mielenkiintoisen ja todella erilaisen mustekalareseptin. Mustekalaspagettia!!! Siis ei mustekalan musteella värjättyä tavallista spagettia, vaan mustekalasta (kalmari) itsestään leikattua spagetinohutta suikaletta. Ei sellaista voi olla kokeilematta. Niinpä kauppareissulta tuli kotiin kaunis mustekala, joka kuitenkin ruokapöydässä osoittautui aivan liian pieneksi. Ensi kerralla tätä valmistettaessa pitää olla vähintään kaksi, mieluummin ehkä jopa kolme tämän kokoista kalmaria jotta kaksi ruokailijaa saa siitä pääruoan. Tällä kerralla postaus keskittyy kalmarin käsittelyyn. Katkarapupallerot ja kastike kaipaavat vielä pikkuisen hienosäätöä, joten niistä enemmän sitten kun tätä valmistetaan seuraavan kerran.

Ota toisella kädellä kiinni mustekalan päästä ja toisella kädellä sen vaippaontelosta
Vedä sisukset pois
Lonkerot voi halutessaan leikata irti ja käyttää ruoaksi
Työnnä sormet "siipien" alle
Pidä kiinni "siivistä" ja vedä nahka varovasti irti
Poista koko pintakerros niin että jäljelle jää vain valkoinen osa
Vedä sarveiskuori pois vaippaontelon sisältä
Poista loputkin sisukset vetämällä veitsen selkäpuolella pitkin kalmarin ulkopintaa
Leikkaa kalmari yhdeksi pitkäksi nauhaksi
Katko nauha 4-8 samanmittaiseksi pätkäksi, kuivaa ne talouspaperilla ja kypsennä nopeasti pannulla kuumassa öljyssä.

Ei kommentteja: