Olin
ajatellut valmistaa viikonloppuna täytettyjä mustekaloja, mutta sitten huomasin
Andalusian auringosta mielenkiintoisen ja todella erilaisen mustekalareseptin.
Mustekalaspagettia!!! Siis ei mustekalan musteella värjättyä tavallista spagettia, vaan mustekalasta (kalmari) itsestään leikattua spagetinohutta suikaletta. Ei sellaista voi olla kokeilematta. Niinpä kauppareissulta
tuli kotiin kaunis mustekala, joka kuitenkin ruokapöydässä osoittautui aivan
liian pieneksi. Ensi kerralla tätä valmistettaessa pitää olla vähintään kaksi,
mieluummin ehkä jopa kolme tämän kokoista kalmaria jotta kaksi ruokailijaa saa
siitä pääruoan. Tällä kerralla postaus keskittyy kalmarin käsittelyyn. Katkarapupallerot ja kastike kaipaavat vielä pikkuisen hienosäätöä, joten niistä
enemmän sitten kun tätä valmistetaan seuraavan kerran.
Ota toisella kädellä kiinni mustekalan päästä ja toisella kädellä sen vaippaontelosta |
Vedä sisukset pois |
Lonkerot voi halutessaan leikata irti ja käyttää ruoaksi |
Työnnä sormet "siipien" alle |
Pidä kiinni "siivistä" ja vedä nahka varovasti irti |
Poista koko pintakerros niin että jäljelle jää vain valkoinen osa |
Vedä sarveiskuori pois vaippaontelon sisältä |
Poista loputkin sisukset vetämällä veitsen selkäpuolella pitkin kalmarin ulkopintaa |
Leikkaa kalmari yhdeksi pitkäksi nauhaksi |
Katko nauha 4-8 samanmittaiseksi pätkäksi, kuivaa ne talouspaperilla ja kypsennä nopeasti pannulla kuumassa öljyssä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti