Viikon
hedelmä 12/52 Ananaskirsikka
Ananaskirsikka,
kapinkarviainen, physalis, karviaiskoiso, inkojen kultamarja, kaikki nimet tarkoittavat
tätä kirkkaan oranssia pikku hedelmää, joka ujosti piiloutuu rapisevien
verholehtien kätköön. Useimmiten ananaskirsikkaa käytetään kakkujen ja
jälkiruokien koristeena, mutta siitä tulee myös erinomaista hilloa.
Ananaskirsikkahillo
1 rasia (100 g)
ananaskirsikoita
4 rkl sokeria
2 rkl vettä
Poista hedelmien verholehdet ja halkaise hedelmät. Laita kaikki hillon ainekset kattilaan ja
lämmitä kiehumispisteeseen. Keittele seosta kymmenisen minuuttia välillä
sekoittaen kunnes marjat ovat soseutuneet ja seos alkaa hilloutua. Ota pois
lämmöltä ja jäähdytä hillo kattilassaan.
Ananaskirsikkahillo
sopii erittäin hyvin juustojen seuraksi sekä erilaisiin suklaajälkiruokiin. Yksi 100 g rasia ananaskirsikoita kutistuu keitettäessä melkoisesti ja siitä tulee vain vajaa desilitra hilloa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti