maanantai 18. maaliskuuta 2013

Ananaskirsikkahillo


Viikon hedelmä 12/52  Ananaskirsikka


Ananaskirsikka, kapinkarviainen, physalis, karviaiskoiso, inkojen kultamarja, kaikki nimet tarkoittavat tätä kirkkaan oranssia pikku hedelmää, joka ujosti piiloutuu rapisevien verholehtien kätköön. Useimmiten ananaskirsikkaa käytetään kakkujen ja jälkiruokien koristeena, mutta siitä tulee myös erinomaista hilloa.


Ananaskirsikkahillo

1 rasia (100 g) ananaskirsikoita
4 rkl sokeria
2 rkl vettä

Poista hedelmien verholehdet ja halkaise hedelmät. Laita kaikki hillon ainekset kattilaan ja lämmitä kiehumispisteeseen. Keittele seosta kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen kunnes marjat ovat soseutuneet ja seos alkaa hilloutua. Ota pois lämmöltä ja jäähdytä hillo kattilassaan.

Ananaskirsikkahillo sopii erittäin hyvin juustojen seuraksi sekä erilaisiin suklaajälkiruokiin. Yksi 100 g rasia ananaskirsikoita kutistuu keitettäessä melkoisesti ja siitä tulee vain vajaa desilitra hilloa.





Ei kommentteja: