Bulevardin
rakuunakana sai nimensä aikoinaan asuessamme vielä Bulevardin kodissamme (kun ruoalla pitää olla nimi).
Resepti on eräänlainen Chicken Kiev Kyiv mutta ei kuitenkaan ihan. Bulevardin
osoitteesta ja ruokaharrastuksestamme juontaa juurensa myös eräänlainen
sisäpiirin vitsi, ”Bulevard Catering”, joka on joskus ulkopuolisissa
aiheuttanut jopa hieman hämmennystä ja väärinkäsityksiäkin. Bulevard Catering
on ollut perheen sisäinen hätänumero, kun ”nuoriso” on akuutisti tarvinnut
ruokaohjeita ja muuta keittiöopastusta tai kun olemme valmistaneet vähän ylimitoitettuja aterioita kahden hengen tarpeisiin ja pakanneet ylimääräiset sitten "nuorisolle" lounasannoksiksi.
Mutta
siitä varsinaisesta ruoasta. Rakuuna ei kuulu päivittäiseen portugalilaiseen
maustevalikoimaan, vaan sitä jouduttiin hakemaan isosta erikoismarketista Almancilista.
Samalla sieltä ostettiin tietysti kaikki muutkin viikonlopun ruoat. Portugalissa
käytetään mausteista eniten (lehti)persiljaa, (lehti)persiljaa ja (lehti)persiljaa, minkä jälkeen tulevat
yrteistä (aakkosjärjestyksessä) basilika, korianteri, laakerinlehti, oregano, rosmariini
ja timjami, kaikenlaiset sipulit sekä mustapippuri
ja erilaiset chilit, erityisesti piripiri. Melko puhdas maustepaletti siis?
Paletti, jolla pärjää pitkälle ja joka ihastuttaa kun täällä oleilee lyhyen aikaa, mutta useamman kuukauden
reissulla alkaa kaivata keittiössä jo vähän muitakin mausteita. Rakuunan
lisäksi salvia on täällä melkoinen harvinaisuus, joten sitäkin ostettiin
Almancilista pieni nippu roikkumaan keittiön seinälle. Kaiken varalta…
Reseptissä
on 4 rintafileetä eli tälläkin kertaa oltiin taas nälkäisinä ruokakaupassa.
Täällä ei ole ketään jolle voisi lähettää niistä kahdesta ylimääräisestä
fileestä lounasannoksen, mutta onneksi niistä voi aina tehdä seuraavana päivänä
pyttipannua.
Bulevardin
rakuunakanaa
4 broilerin
rintafileetä
50 g voita
iso rkl kuivattua
rakuunaa
suolaa
valkopippuria
vehnäjauhoja
1 kananmuna
karkeita korppujauhoja
oliiviöljyä tai
rypsiöljyä
(cocktailtikkuja)
Leikkaa voista 4 pikkusormen kokoista tankoa. Laita lautaselle kuivattu rakuuna ja lisää siihen hiukan
suolaa ja rouhittua valkopippuria. Sekoita hyvin ja kieritä voitangot
mausteissa. Laita maustevoi pakastimeen odottamaan. Maustevoin tulee olla
jäistä kun sitä aletaan käsitellä.
Leikkaa
broilerinfileisiin tasku, jonka täytät maustevoitangolla. Kiinnitä tasku kiinni
muutamalla cocktailtikulla (muistuta ruokailijoita tikuista!). Kieritä kananrinnat ensin vehnäjauhoissa,
sitten kevyesti vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa joihin olet
sekoittanut hiukan suolaa ja valkopippuria. Kypsennä kananrinnat öljyssä
uppopaistamalla. Öljyn lämpötilan tulee olla 180 astetta jotta linnun liha
kypsyy mutta maustevoi ei vielä ehdi valua ulos.
Tarjoile
ranskanperunoiden ja salaatin kera.
EDIT:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti