Lampaansatulaa
uunissa
1 lampaansatula (n. 1,5
kg) nahkoineen ja luuttomaksi käsiteltyine kylkiliepeineen (joutuu tilaamaan
lihakauppiaalta)
250 g lampaan
jauhelihaa
150 g herkkusieniä
1 sipuli
3-5 valkosipulinkynttä
1 muna
timjamia ja rosmariinia
jauhettuna
suolaa
valkopippuria
Kuullota silputut
herkkusienet, sipuli ja valkosipuli pannulla voissa ja sekoita mausteiden ja
jauhelihan kanssa. Anna jäähtyä hetki ennen
munan lisäämistä, ettei munasta tule kokkelia, ja sekoita jauhelihataikina.
Ruuduta lampaansatulan nahka. Käännä ylösalaisin, mausta sisäpinta suolalla ja
pippurilla. Levitä kylkiliepeille jauhelihamassaa ja kierrä ne rullalle. Sido
langalla paketiksi. Hiero suolaa ja pippuria yläpintaan ja laita uunipannuun
nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paksuimpaan kohtaan pituussuunnassa
paistinlämpömittari ja paista 170 asteisessa uunissa kunnes mittari näyttää 70
astetta. Ota ulos uunista ja anna vetäytyä 15-20 minuuttia. Poista langat ja
leikkaa fileet pituussuunnassa irti. Sen jälkeen irrota kylkipalat myös
pituussuunnassa. Paloittele annoskokoon ja tarjoile sopivien lisäkkeiden
(peruna, salaatti yms) kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti