Viikon
hedelmä 13/52: papaija
Papaijaa käytetään niin suolaisten kuin
makeidenkin ruokien ainesosaksi. Hedelmä sisältää lihaa mureuttavia entsyymejä,
joten papaijaa voidaan käyttää myös erilaisiin marinadeihin. Papaijan sisällä
on kymmeniä pippurin kokoisia siemeniä, jotka kaavitaan pois ennen hedelmän
käyttöä. Brasilia on maailman suurin papaijantuottaja.
Pääsiäisen
alkuruoaksi sopii lämpimän oranssi kasviskeitto, joka on maustettu
fetajuustolla. Papaija antaa porkkanasosekeitolle ihan uuden vivahteen.
Keiton
kanssa tarjoillaan ilmakuivattuun kinkkuun kääräisty papaijanviipale.
Porkkana-papaijakeitto
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 pientä kevätsipulia
120 g perunaa
250 g porkkanaa
6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 rkl sitruunamehua
1 papaija (n 500 g)
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl kuivattua rakuunaa
fetajuustoa
Leikkaa
valkosipulinkynnet pieniksi palasiksi ja kuullota ne kasarissa oliiviöljyssä.
Lisää ohuiksi viipaleiksi leikatut kevätsipulit ja kuullota niitä hetki
öljyssä. Lisää kuutioidut perunat ja porkkanat ja ruskista niitä vähän aikaa
öljyssä. Lisää vesi ja kanaliemikuutio ja keitä (kannen alla) kunnes kasvikset
ovat kypsät ja soseutettavissa. Lisää sitruunamehu ja pieniksi kuutioiksi
paloiteltu papaija, lämmitä kiehumispisteeseen ja soseuta keitto blenderissä
tai sauvasekoittimella. Mausta keitto
lautasella fetajuustokuutioilla ja rakuunalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti