perjantai 29. maaliskuuta 2013

Appelsiinikanaa ja parsarisottoa




Appelsiinikana (neljälle)

1-1,5 kg kanan koipinuijia
2-3 appelsiinin mehu
1 appelsiinin kuori
2 sipulia lohkottuna
6 valkosipulinkynttä viipaloituna
suolaa
pippuria
pari rosmariininoksaa
pari timjaminoksaa
pari salvianlehteä
(voi käyttää myös kuivamausteita)

Hiero suolaa ja pippuria kananpaloille. Laita kanat, mehu ja muut aineet muovipussiin ja anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia.

Laita kanat liemineen ja mausteineen uunivuokaan ja paista 170 asteessa 1 – 1 1/2 tuntia. Jos neste käy vähiin, voit lisätä kanalientä. Kanojen ei tarvitse olla kokonaan peitossa.  Voit kääntää palat 45 min kuluttua. Siivilöi liemi ja voit käyttää sitä kastikkeena.



Parsarisotto (neljälle)

1 puntti vihreää parsaa
n. 300 g risottoriisiä
2 rkl voita
kanalientä
parmesaaniraastetta

Keitä kuoritut ja paloitellut parsat ilman nuppuja vähässä vedessä n. 10 minuuttia. Lisää n. 6 minuutin kohdalla parsan nuput. Ota parsat pois liemestä ja säästä liemi. Lisää liemen joukkoon kanalientä niin, että nestettä on kaikkiaan 7-10 dl.

Kuullota riisit kevyesti voissa kattilan pohjalla ja lisää n. puolet nesteestä. Lisää nestettä vähitellen kunnes riisi on sopivan kypsää. Parmesaaniraastetta joukkoon maun mukaan. Lisää parsanpalat riisin joukkoon ihan loppuvaiheessa ja lisää nuput vasta lautaselle koristeeksi, etteivät ne hajoa.

Tomaattien resepti löytyy täältä



Ei kommentteja: