maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kananmaksapateella täytettyä kananrintaa




Kananmaksapateella täytettyä kananrintaa

350 g broilerin/kananmaksaa
1 iso sipuli
120 g huoneenlämpöistä voita
4 cl konjakkia
suolaa
valkopippuria
4 broilerin/kananrintaa
cocktailtikkuja


Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulikuutiot pienessä määrässä voita. Lisää kananmaksat ja paista niitä kunnes ne ovat lähes kypsiä. Lisää konjakki, kuumenna se ja liekitä maksat. Kun liekit ovat sammuneet, hauduta kunnes neste on pääosin haihtunut. Lisää lopuksi hiukan suolaa ja valkopippuria. Laita maksat yleiskoneen teholeikkuriin ja käytä leikkuria kunnes maksat ovat lähes soseutuneet. Lisää loppu voi ja jatka sekoittamista kunnes seos on tasaista massaa. Tätä kananmaksapateeta tarvitaan neljään kananrintaan vain 120 g, joten lopun voi säästää jääkaappiin ja nautiskella vaikkapa leivän päällä.


Leikkaa kanarinnat kirjan muotoon ja nuiji niitä kahden muovikelmun välissä kunnes ne ovat mahdollisimman suuria ja litteitä. Mausta nuijitut fileet molemmin puolin suolalla ja valkopippurilla. Voitele toiselle puolelle kananmaksapateeta, rullaa filee ja kiinnitä se muutamalla cocktailtikulla. Paista voissa kauttaaltaan kullanruskeaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla kunnes koko filee on varmasti kypsä.


Tarjoile papaija-avokadosalaatin ja kevätsipulilla maustetun keitetyn riisin kanssa.



Papaija-avokadosalaatti

1 rasia kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
hiukan valkopippuria
mustapippuria myllystä
2 tl sokeria
1 kypsä avokado
2 rkl sitruunamehua
1 kypsä papaija
60 g rucolaa

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja levitä ne leikkuupuoli ylöspäin uunivuokaan leivinpaperin päälle. Ripottele tomaateille oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja sokeria ja laita vuoka uuniin 120 asteeseen noin 1,5 tunniksi kunnes tomaatit ovat rypistyneet. Anna tomaattien jäähtyä rauhassa.

Leikkaa avokado pieniksi kuutioiksi kulhoon ja valuta päälle sitruunamehu. Leikkaa papaija pieniksi kuutioksi ja lisää se avokadon joukkoon. Lisää tomaatit ja sekoita varovasti. Laita lautaselle kerroksittain rucolaa ja tomaatti-hedelmäseosta.



Ei kommentteja: