Kananmaksapateella
täytettyä kananrintaa
350 g
broilerin/kananmaksaa
1 iso sipuli
120 g huoneenlämpöistä
voita
4 cl konjakkia
suolaa
valkopippuria
4 broilerin/kananrintaa
cocktailtikkuja
Kuori sipuli ja leikkaa
se pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulikuutiot pienessä määrässä voita. Lisää
kananmaksat ja paista niitä kunnes ne ovat lähes kypsiä. Lisää konjakki,
kuumenna se ja liekitä maksat. Kun liekit ovat sammuneet, hauduta kunnes neste on
pääosin haihtunut. Lisää lopuksi hiukan suolaa ja valkopippuria. Laita maksat
yleiskoneen teholeikkuriin ja käytä leikkuria kunnes maksat ovat lähes
soseutuneet. Lisää loppu voi ja jatka sekoittamista kunnes seos on tasaista
massaa. Tätä kananmaksapateeta tarvitaan neljään kananrintaan vain 120 g, joten
lopun voi säästää jääkaappiin ja nautiskella vaikkapa leivän päällä.
Leikkaa kanarinnat
kirjan muotoon ja nuiji niitä kahden muovikelmun välissä kunnes ne ovat
mahdollisimman suuria ja litteitä. Mausta nuijitut fileet molemmin puolin
suolalla ja valkopippurilla. Voitele toiselle puolelle kananmaksapateeta,
rullaa filee ja kiinnitä se muutamalla cocktailtikulla. Paista voissa
kauttaaltaan kullanruskeaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla kunnes
koko filee on varmasti kypsä.
Tarjoile
papaija-avokadosalaatin ja kevätsipulilla maustetun keitetyn riisin kanssa.
Papaija-avokadosalaatti
1 rasia
kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
hiukan valkopippuria
mustapippuria myllystä
2 tl sokeria
1 kypsä avokado
2 rkl sitruunamehua
1 kypsä papaija
60 g rucolaa
Leikkaa
kirsikkatomaatit puoliksi ja levitä ne leikkuupuoli ylöspäin uunivuokaan
leivinpaperin päälle. Ripottele tomaateille oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja
sokeria ja laita vuoka uuniin 120 asteeseen noin 1,5 tunniksi kunnes tomaatit
ovat rypistyneet. Anna tomaattien jäähtyä rauhassa.
Leikkaa avokado
pieniksi kuutioiksi kulhoon ja valuta päälle sitruunamehu. Leikkaa papaija
pieniksi kuutioksi ja lisää se avokadon joukkoon. Lisää tomaatit ja sekoita
varovasti. Laita lautaselle kerroksittain rucolaa ja tomaatti-hedelmäseosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti