sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Chorizoburgerit ilman sämpylää



Viimeviikkoisen red nose day -päivällisen inspiroimina kokeiltiin itsekin valmistaa chorizoburgereita. Kaupassa ei ollut mitään sellaiseen sopivia sämpylöitä eikä itsekään viitsitty leipoa, joten päätettiin valmistaa burgeriateria ilman sämpylää pelkkien ranskalaisten kanssa. Reseptistä ei tullut kovin tarkkaa siitä syystä että eri valmistajien chorizot ovat kaikki vähän erilaisia ja jauhelihoissakin on suuria eroja. Siispä mausteidenkaan määrää ei voi ilmoittaa muuten kuin viitteellisesti. Joka tapauksessa resepti on hyvin yksinkertainen ja näiden chorizojauhelihapihvien maku oli ihan kohdallaan. Koska sekä chorizot että jauheliha olivat melkoisen vähärasvaisia, taikinaan olisi voinut lisätä hiukan rasvaa, sillä pihvit jäivät nyt hivenen kuivahkoiksi. Paras rasva olisi tietysti ollut oikea sianrasva, laardi.




Chorizoburgerit

* jauhelihapihvit
1 osa chorizomakkaroita
2 osaa naudan jauhelihaa
suolaa
(laardia tarvittaessa)

* burgereihin lisäksi
(sämpylät)    
tomaattia
sipulia raakana / paistettuna
cheddarviipaleita oikea cheddar / sulatejuusto
maustekurkkua
sinappia, ketsuppia
ranskalaisia

Pilko chorizomakkarat sormenpään kokoisiksi palasiksi ja jauha ne hienoksi yleiskoneen teholeikkurilla. Lisää jauheliha sekä hyppysellinen suolaa ja jatka hienontamista niin että tuloksena on tasainen massa. (Taikina ei tarvitse mitään täyteaineita, ei munaa eikä korppujauhoja.) Paista seoksesta koepala nähdäksesi, onko suolaa ja rasvaa sopivasti. Jos kaikki on kunnossa, taputtele taikinasta pieniä pihvejä, paista ne ja kokoa annoksiksi.


Ei kommentteja: