Viimeviikkoisen
red nose day -päivällisen inspiroimina kokeiltiin itsekin valmistaa
chorizoburgereita. Kaupassa ei ollut mitään sellaiseen sopivia sämpylöitä eikä itsekään
viitsitty leipoa, joten päätettiin valmistaa burgeriateria ilman sämpylää
pelkkien ranskalaisten kanssa. Reseptistä ei tullut kovin tarkkaa siitä syystä
että eri valmistajien chorizot ovat kaikki vähän erilaisia ja jauhelihoissakin
on suuria eroja. Siispä mausteidenkaan määrää ei voi ilmoittaa muuten kuin
viitteellisesti. Joka tapauksessa resepti on hyvin yksinkertainen ja näiden chorizojauhelihapihvien maku oli ihan
kohdallaan. Koska sekä chorizot että jauheliha olivat melkoisen
vähärasvaisia, taikinaan olisi voinut lisätä hiukan rasvaa, sillä pihvit jäivät
nyt hivenen kuivahkoiksi. Paras rasva olisi tietysti ollut oikea sianrasva, laardi.
Chorizoburgerit
* jauhelihapihvit
1 osa chorizomakkaroita
2 osaa naudan
jauhelihaa
suolaa
(laardia tarvittaessa)
* burgereihin lisäksi
(sämpylät)
tomaattia
sipulia raakana /
paistettuna
cheddarviipaleita oikea
cheddar / sulatejuusto
maustekurkkua
sinappia, ketsuppia
ranskalaisia
Pilko chorizomakkarat
sormenpään kokoisiksi palasiksi ja jauha ne hienoksi yleiskoneen
teholeikkurilla. Lisää jauheliha sekä hyppysellinen suolaa ja jatka
hienontamista niin että tuloksena on tasainen massa. (Taikina ei tarvitse mitään
täyteaineita, ei munaa eikä korppujauhoja.) Paista seoksesta koepala
nähdäksesi, onko suolaa ja rasvaa sopivasti. Jos kaikki on kunnossa,
taputtele taikinasta pieniä pihvejä, paista ne ja kokoa annoksiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti