sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Cannellonit kalatäytteellä



Tähän kalaruokaan on käytetty pescadaa (suomeksi kummeliturska, englanniksi hake), joka on vaalealihainen sekä melko miedon makuinen kala ja erittäin suosittu esim valmistettaessa fish & chipsiä. Moni muukin samantyyppinen kala toimisi tässä reseptissä erinomaisesti; turska, made tai seiti, miksei myös hauki. Unohdin ostaa cannelloniputkia, mutta lasagnelevyistä saa yhtä hyvin rullattua vuoallisen maukasta kalapastaa kunhan lasagnelevyt ensin esikiehauttaa vähän pehmeämmiksi.


Valkoiset kalacannellonit

400-500 g ruodotonta vaaleaa kalaa (turska, made, seiti tms)
50 g voita
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
4 rkl vehnäjauhoja
10 dl maitoa
hiukan suolaa ja valkopippuria myllystä
0,5 dl hienoksi leikattua ruohosipulia
pieni ripaus piripiriä tai jotain muuta chilimaustetta
150 g mozzarellaraastetta
12 lasagnelevyä
hiukan voita vuoan voitelemiseen

Pilko salottisipuli ja valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi. Sulata voi paksupohjaisessa kasarissa ja kuullota sipulit siinä läpikuultaviksi.  Lisää jauhot ja kypsennä jauhoja koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan varoen etteivät ne ruskistu. Lisää maito pari desilitraa kerrallaan ja sekoita kastike aina tasaiseksi ja kiiltäväksi. Maidon kiehuessa kastike sakenee, jolloin voi lisätä seuraavan erän maitoa. Keitä kastiketta lopuksi vähintään kymmenen minuuttia jotta jauhot kypsyvät kokonaan eikä kastike maistu jauholta. Mausta suolalla ja vastarouhitulla valkopippurilla sekä ruohosipulilla ja ripauksella chiliä. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita kunnes juusto on sulanut kastikkeen joukkoon.

Mausta kala kevyesti suolalla ja leikkaa se lasagnelevyn lyhyemmän sivun mittaisiksi suikaleiksi. Kiehauta isossa kattilassa reilusti suolalla maustettua vettä ja keitä siinä lasagnelevyjä noin minuutin eli sen verran kunnes ne hiukan pehmenevät ja ovat käsiteltävissä. Nosta pastalevyt pois vedestä ja varo etteivät ne takerru kiinni toisiinsa. Levitä jokaiselle lasagnelevylle ensin sipaisu juustokastiketta ja sitten muutama kalasuikale. Kierrä pastalevyt löysästi rullalle ja asettele vierekkäin voideltuun uunivuokaan. Kaada lopuksi juustokastike rullien päälle, ripottele vielä vähän ruohosipulia ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.




Ei kommentteja: