Tähän
kalaruokaan on käytetty pescadaa (suomeksi kummeliturska, englanniksi hake), joka
on vaalealihainen sekä melko miedon makuinen kala ja erittäin suosittu esim valmistettaessa
fish & chipsiä. Moni muukin samantyyppinen kala toimisi tässä reseptissä
erinomaisesti; turska, made tai seiti, miksei myös hauki. Unohdin ostaa cannelloniputkia, mutta
lasagnelevyistä saa yhtä hyvin rullattua vuoallisen maukasta kalapastaa kunhan
lasagnelevyt ensin esikiehauttaa vähän pehmeämmiksi.
Valkoiset
kalacannellonit
400-500 g ruodotonta
vaaleaa kalaa (turska, made, seiti tms)
50 g voita
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
4 rkl vehnäjauhoja
10 dl maitoa
hiukan suolaa ja
valkopippuria myllystä
0,5 dl hienoksi leikattua
ruohosipulia
pieni ripaus piripiriä
tai jotain muuta chilimaustetta
150 g
mozzarellaraastetta
12 lasagnelevyä
hiukan voita vuoan
voitelemiseen
Pilko salottisipuli ja
valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi. Sulata voi paksupohjaisessa kasarissa ja
kuullota sipulit siinä läpikuultaviksi. Lisää jauhot ja kypsennä jauhoja koko ajan
sekoittaen muutaman minuutin ajan varoen etteivät ne ruskistu. Lisää maito
pari desilitraa kerrallaan ja sekoita kastike aina tasaiseksi ja kiiltäväksi. Maidon
kiehuessa kastike sakenee, jolloin voi lisätä seuraavan erän maitoa. Keitä
kastiketta lopuksi vähintään kymmenen minuuttia jotta jauhot kypsyvät kokonaan
eikä kastike maistu jauholta. Mausta suolalla ja vastarouhitulla
valkopippurilla sekä ruohosipulilla ja ripauksella chiliä. Lisää lopuksi
juustoraaste ja sekoita kunnes juusto on sulanut kastikkeen joukkoon.
Mausta kala kevyesti suolalla ja leikkaa se lasagnelevyn lyhyemmän sivun mittaisiksi suikaleiksi. Kiehauta isossa
kattilassa reilusti suolalla maustettua vettä ja keitä siinä lasagnelevyjä noin
minuutin eli sen verran kunnes ne hiukan pehmenevät ja ovat käsiteltävissä.
Nosta pastalevyt pois vedestä ja varo etteivät ne takerru kiinni toisiinsa.
Levitä jokaiselle lasagnelevylle ensin sipaisu juustokastiketta ja sitten
muutama kalasuikale. Kierrä pastalevyt löysästi rullalle ja
asettele vierekkäin voideltuun uunivuokaan. Kaada lopuksi juustokastike rullien päälle,
ripottele vielä vähän ruohosipulia ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti