perjantai 11. heinäkuuta 2025

Sinappikana

 


Broileri on hyvä valinta kun ei keksi oikein mitään muutakaan, eikä viitsisi nähdä liikaa vaivaa päivällisen takia. Tätä sinappikanaa varten tarvitaan maustamattomia, nahattomia ja luuttomia broilerin rintafileitä. Mausteet on mitattu sen mukaan, että niitä ei ole liikaa, mutta jos oikein kovasti pitää hapokkaasta Dijon sinapista, sitä voi käyttää kastikkeeseen hiukan enemmänkin.

 

 

Sinappikana

 

2 rkl              oliiviöljyä
4                    broilerinfileetä
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
sinappijauhetta
2                    valkosipulinkynttä
0,5 dl             kuivaa valkoviiniä
2-3 dl             ruokakermaa
2 tl                 Dijon sinappia
1 rkl              sitruunamehua
hienonnettua lehtipersiljaa

 

Taputtele broilerifileet kuiviksi ja mausta ne molemmin puolin suolalla, mustapippurilla sekä sinappijauheella. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. 

Kuumenna paistinpannulla 1 rkl oliiviöljyä. Ruskista fileet ja anna niiden paistua miedolla lämmöllä kypsiksi. Nosta sitten fileet odottamaan, mutta älä pyyhi pannua. 

Lisää pannulle 1 rkl oliiviöljyä ja kuullota siinä valkosipulinkynnet. Lisää valkoviini ja anna sen kiehua kuiviin. Lisää sitten ruokakerma, Dijon sinappi sekä sitruunamehu ja keitä kastiketta kunnes se sopivasti sakenee. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä tarvittaessa vielä sinappijauheella. Nosta kypsät fileet kastikkeen joukkoon vielä hetkeksi jotta ne lämpiävät. 

Tarjoile keitetyn basmatiriisin kanssa ja viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.

 


Ei kommentteja: