No
nyt on taas tosi retroresepti siltä ajalta kun vain ravintola-alan
ammattilaiset tunsivat sanan bechamel ja taviksille se oli valkokastike. Mutta
mummolapa tuunasikin tämän tavallisen valkokastikkeen kaikkien (siihen maailmanaikaan)
lasten herkuksi, kananmunakastikkeeksi, joka sopii paremmin kuin hyvin kaikkien
kotimaisten vaaleiden kalojen seuraksi. Nostetaan siis loistava resepti
historian hämärästä, kas tässä.
Kananmunakastike kalalle
40 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
5-6 dl lämmintä
maitoa
3 keitettyä
(10 min) kananmunaa
1 tl suolaa
hiukan valkopippuria
kourallinen hienonnettua
tilliä
Maito kannattaa ensin lämmittää mikrossa vähän
yli kädenlämpöiseksi, jolloin kastikkeen tekeminen on sujuvampaa. Keitä
kananmunat, jäähdytä ja kuori ne. Sulata voi kattilassa ja ripottele jauhot joukkoon.
Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan
vispilällä pohjia myöten sekoittaen. Sekoittaminen on tärkeää, ettei maito pala
pohjaan. Keitä kastiketta hiljalleen koko ajan sekoittaen kunnes kastike on
saostunut ja vielä senkin jälkeen parin minuutin ajan. Lisää sitten hienonnettu
tilli, suola sekä valkopippuri ja tarkista maku. Lopuksi murskaa keitetyt
kananmunat haarukalla ja sekoita kastikkeen joukkoon.
Kananmunakastikkeen lisäksi lautasella on paistettuja ahvenfileitä, perunasosetta ja kaali-porkkana-raastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti