Tätä
annoslasagnea varten täytyy taas turvautua etnisen kaupan pakastimeen ja ostaa vielä
paljon tavallista lasagnelevyäkin ohuempaa wontontaikinaa, jota myydään noin
8x8 cm levyinä 200 gramman pakkauksissa. Wontontaikinaa ei pidä yrittää korvata
filotaikinalla, sillä niiden koostumus on aivan erilainen.
Olen
yleensä tehnyt nämä minilasagnet naudan jauhelihasta, mutta nyt kokeilin
kanajauhelihaa. Ihan hyvää tuli, mutta ensi kerralla todennäköisesti palaan
takaisin naudan jauhelihaan.
Wontontaikina
sulatetaan jääkaapissa noin 12 tunnin ajan, minkä jälkeen se on käytettävissä
ruoanvalmistukseen. Koska taikinalehdet ovat niin ohuita, ne pitää valmistaa
mahdollisimman nopeasti, ettei taikina ehdi kuivua ennen aikojaan. Kaikki muut
tarvikkeet ensin valmiiksi, vasta sitten saksilla paketti auki ja toimeen
hophop.
Minilasagnet
wontontaikinasta
(yhdestä
wontonpaketista tulee n 9-10 minilasagnea, jauhelihakastike sekä juustokastike
riittävät kahteen paketilliseen)
1 erä jauhelihakastiketta
*)
1 erä juustokastiketta
**)
mozzarellaraastetta
2 pkt wontontaikinaa
muffinpelti
paperisia muffinvuokia
vuokaspray
tuoretta basilikaa
Voitele muffinvuoat vuokaspraylla ja aseta ne
muffinpellin koloihin.
Valmista jauhelihakastike ja juustokastike.
Avaa wontonpaketti ja aseta jokaiseen
muffinvuokaan kaksi wontonlevyä toistensa päälle hiukan vinottain. Lusikoi
jokaiseen vuokaan wontonkuppiin ensin lusikallinen jauhelihakastiketta, sitten
lusikallinen juustokastiketta. Asettele vuokiin seuraava wontonlevy ja toista
jauhelihakastike sekä juustokastike. Laita lopuksi vielä yksi wontonlevy, jonka
päälle ihan hiukan jauhelihakastiketta sekä juustokastiketta, minkä jälkeen ”siivet”
taitetaan minilasagnen päälle. Siihen vielä ohuelti juustokastiketta ja
hyppysellinen juustoraastetta.
Paista 200 asteessa uunin alaosassa n 20
minuuttia kunnes pinta on saanut hiukan väriä.
*)
Jauhelihakastike
2 rkl ruokaöljyä
+ nokare voita
1 porkkana
1 sipuli
puolikas purjoa
400 g naudan/kanan
jauhelihaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tölkki tomaattimurskaa
400 g
2 dl vettä
puolikas liha-/kanaliemikuutio
valkosipulijauhetta
basilikaa
timjamia
mustapippuria
1 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
Kuori porkkana ja rasta se karkeasti. Kuori ja
kuutioi myös sipuli ja leikkaa purjo ihan ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna
pannulla öljy ja voi ja kuullota siinä porkkana ja sipulikuutiot. Lisää
jauheliha sekä purjoviipaleet ja ala ruskistaa jauhelihaa. Kun liha on kypsää,
lisää tomaattipyree ja sekoita hyvin. Lisä sitten tomaattimurska, vesi sekä
liemikuutio ja kun seos alkaa kiehua, mausta se valkosipulijauheella,
kuivatulla basilikalla ja timjamilla sekä mustapippurilla. Suolaa hyvin
varovasti tai ei ollenkaan, sillä liemikuutio sisältää suolaa. Hauduta seosta
10-15 minuuttia välillä sekoitellen kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
Lisää soijakastike sekä sokeri, sekoita, anna kerran kiehahtaa ja ota pois
lämmöltä.
**)
Juustokastike
30 g voita
30 g vehnäjauhoa
5-6 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
75 g juustoraastetta
(mozzarella-cheddar-maasdam)
Sulata voi paksupohjaisessa kasarissa ja lisää
siihen jauhot. Paista jauhoja koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan. Varo
etteivät jauhot ruskistu. Lisää maito desilitra kerrallaan ja sekoita kastike
aina tasaiseksi ja kiiltäväksi. Maidon kiehuessa kastike sakenee, jolloin voi
lisätä seuraavan erän maitoa. Keitä kastiketta lopuksi vähintään kymmenen
minuuttia jotta jauhot kypsyvät kokonaan eikä kastike maistu jauholta. Valmiin
kastikkeen tulee olla koostumukseltaan kuin pehmeää, juoksevaa jugurttia.
Mausta suolalla ja vastarouhitulla valkopippurilla. Lopuksi sulata juusto
kastikkeen joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti