Nyt on metsissä vielä runsaasti mustikoita, joten ei muuta kuin marjaan ja sitten leipomaan mustikkapiirakkaa. Minä tosin käytin tähän viimeiset viime kesän mustikat, kun niitäkin vielä sattui olemaan pakastimessa. Tein pitkästä aikaa ihan perinteisen pullataikinapiirakan (mitä nyt hiukan ekstramaustoin sitä raastetulla limetinkuorella), joka sopi tosi hyvin lauantaina nautittujen rapujen jälkiruoaksi. Ravut ja mustikat, kummatkin erinomaista suomalaista kausi- ja lähiruokaa.
Mustikkapiirakka pullataikinaan
Sekoita keskenään 1,5 dl sokeria, 3 rkl perunajauhoa sekä raastettu limetinkuori ja laita seos isoon muovipussiin. Lisää pussiin jäiset mustikat ja hölskytä voimakkaasti kunnes ainekset ovat kunnolla sekaisin. Kaada sokeroidut mustikat tasaisesti taikinalle. Vatkaa kananmuna veden kanssa ja voitele sillä piirakan reunat ja ristikko.
Kypsennä piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 30-35 minuuttia kunnes piirakan pinta on kauniisti ruskistunut ja pohjakin kypsä. Viimeistele ripauksella tomusokeria.
Varsinkin pakastemustikoita käytettäessä marjatäyte on uunista otettaessa vielä kovin löysä. Piirakka kannattaakin ensin jäähdyttää huolella ennen kuin alkaa leikata siitä paloja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti