torstai 16. toukokuuta 2024

Kana-gorgonzola-parsakaalipasta


Paketti broilerinlihaa jossain muodossa on hyvä ostos aina silloin, kun ei millään keksi mitä laittaisi ruoaksi. Broilerille on satoja hyviä ohjeita. Jos kaupan kylmähyllystä ei löydy maustamatonta, niin onneksi jauhelihaan mikään tuottaja ei tietääkseni ainakaan vielä ole yrittänyt sotkea mausteita. Todennäköisesti valmiiksi maustettua (broilerin) jauhelihaa ei saa edes myydä – toivottavasti, ennen kuin joku keksii maustaa senkin ”helpottamaan” ruoanlaittoa. No joka tapauksessa nyt ostoskoriin tipahti paketti jauhettua kananlihaa ja sen kaveriksi paketti parsakaalia sekä pieni pala gorgonzola sinihomejuustoa. Niistä syntyi maukas kanapasta. Pastaksi kannattaa valita sellainen lyhyt pastalaatu, joka kerää mahdollisimman hyvin kastiketta itseensä, kuten penne, rigatoni, orecchiette, gnocchi.

Tämä pasta on hyvää arkiruokaa ja valmista alle puolessa tunnissa siitä kun kaikki ainekset on esikäsitelty.

 

Kana-gorgonzola-parsakaalipasta

 

220 g             pastaa (tässä orecchiette)
300 g             tuore parsakaali
400 g             broilerin jauhelihaa
2 rkl              voita
ripaus            sitruunapippuria
hiukan           sipulijauhetta
hiukan           hienoa merisuolaa
3 rkl              voita
2,5 rkl           vehnäjauhoa
0,5 dl             kuivaa valkoviiniä
5 dl                kuumaa kanalientä
2 dl                ruokakermaa
100 g             gorgonzolaa tai vastaavaa
 

Mittaa pasta valmiiksi ja irrota parsakaaleista nuput. Säästä varret, niistä voi valmistaa kasvispihvejä vaikka tällä reseptillä. Laita 2,5 litraa vettä ja 2 rkl suolaa isoon kattilaan kiehumaan.

Sulata voi pannulla ja kypsennä siinä broilerin jauheliha. Mausta sitruunapippurilla, sipulijauheella sekä suolalla ja siirrä kypsä jauheliha odottamaan jatkoa. Älä pese pannua, vaan sulata siinä 3 rkl voita ja kun voi lakkaa kuplimasta, lisää vehnäjauho. Sekoittele vehnäjauhoa minuutin tai pari kunnes se alkaa saada hiukan väriä. Lisää sitten valkoviini ja anna sen kiehua kuiviin. Lisää kanaliemi 3-4 erässä ja sekoita hyvin. Keitä kastiketta runsaat 5 minuuttia. Lisää sinihomejuusto pieninä paloina ja sulata kastikkeen joukkoon. Lisää sitten ruokakerma ja kuumenna vielä kerran kiehuvaksi. Kastike saa olla mieluummin hiukan liian löysää kuin hiukan liian paksua ettei pasta kuivu liikaa. Sekoita kypsä jauheliha kastikkeen joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, sipulijauhetta ja/tai sitruunapippuria.

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä sillä välin kun kastike kiehuu. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä 4 minuuttia, lisää parsakaalin nuput ja keitä niitä yhdessä pastan kanssa. Valuta kypsä pasta ja parsakaali ja palauta ne takaisin kattilaan. Tämän voi tarjoilla parsakaalipasta erikseen ja kastike erikseen – tai sekoittaa ne kattilassa yhteen, kuten tässä. Makuasia.

Ei kommentteja: