tiistai 30. huhtikuuta 2024

Sima spritz ja endiiviveneet

Tai näiden oli tarkoitus olla endiiviveneitä, mutta Cittarista endiivit oli loppu ja Prisman heviosastolla ilmoitettiin ettei kyseinen kasvis lainkaan kuulu valikoimiin, joten endiivien (eli salaattisikurin) sijaan oli ostettava pari sydänsalaattia. Oleellinen osuus tarjoilusta on kuitenkin sima spritz, perinteisestä simasta (ei lisäaineita eikä hiilihappoa) ja kuohuviinistä valmistettu tervetuliaisjuoma, jota maustoivat sitruunakuorisuikale ja rosmariinitöyhtö.

Nyt saa vappu tulla.

 

Sima spritz

(1 annos)

 

1 osa             perinteistä simaa
1 osa             kuivaa kuohuviiniä
sitruunankuorisuikale
pieni rosmariininoksa
pilli


 

Endiiviveneet

 

2                    endiiviä (salaattisikuria)
1                    iso, kypsä ja makea päärynä
0,5 dl             hasselpähkinää
50 g               roquefort sinihomejuustoa
2                    viipaletta pekonia

 

Kypsennä pekoniviipaleet, kuivaa ylimääräinen rasva talouspaperin päällä ja murenna jäähtyneet pekonit pieniksi muruiksi.

Raasta päärynä melko hienoksi raasteeksi, murskaa hasselpähkinät morttelissa ja hienonna sinihomejuusto pieniksi muruiksi. Sekoita keskenään päärynä, hasselpähkinät sekä  sinihomejuusto.

Irrota endiiveistä lehdet ja asettele ne lautaselle. Nosta nokare täytettä jokaiselle lehdelle ja viimeistele pekonimuruilla.

 

Hauskaa vappua kaikille!

 

 

Ei kommentteja: