Friteerattu muikku on jo ikivanha herkku. Päätin kokeilla josko onnistuisin saamaan saman hyvän maun hieman terveellisemmällä tavalla käyttämällä uppopaiston sijaan air fryeriä. Itse resepti on niitä maailman yksinkertaisimpia ja lopputulos todella rapea ja oikein maukas ilman sotkua tai öljyn kanssa lotraamista. Ja mikä parasta, ei yhtään käryä!.
Rapsakat muikut airfryerissa
500 g perattuja muikkuja (tai siis
ihan haluamasi määrä)
hienoa merisuolaa
korppujauhoja
rouhittua valkopippuria
Levitä muikut voipaperille ja ripottele niille suolaa makusi mukaan.
Laita lautaselle korppujauhoja. Voit halutessasi maustaa ne valkopippurilla. Kierittele muikut korppujauhoissa ja lado ne ilmavasti air fryerin ritilälle. Kypsennä 200°C 8 minuuttia ja poimi muikut lautaselle.
Toista prosessi kunnes kaikki on kypsennetty. Ruokailijat
voivat jo aloittaa lisäerien vielä kypsyessä. Muikut ovat parhaimmillaan heti
paiston jälkeen.
Perinteinen perunamuusi ja salaatti täydentävät aterian.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti