Nyt oli kaupassa niin hyvän näköinen hokkaidokurpitsa, että se pääsi päivän ruokalistalle.
Hokkaidokurpitsa on se vähän sipulin
muotoinen oranssi kurpitsa, joita saattaa kaupan laarissa olla hyvinkin
erilaisia pienen nyrkin kokoisesta melkein koripallon kokoiseen. Tästä lähes
puolitoistakiloisesta kurpitsasta tuli kaksikin eri kokkausta ja siemenetkin
päätyivät uuniin paahdettaviksi. Ensimmäinen ruokalaji oli keitto, muheva kurpitsa-kookos-katkarapukeitto, joka lämmittää mukavasti näin talven kynnyksellä.
Kurpitsa-kookos-katkarapukeitto
1 kpl pieni sipuli
1/4 pieni punainen mieto chili
Kuori sipuli ja leikkaa se pitkittäin
ohuiksi lohkoiksi. Raasta valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Leikkaa chili ihan
pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi peruna ja hienonna korianterinlehdet.
Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota
siinä sipulit. Lisää raastetut valkosipulinkynnet sekä inkivääri ja chilipalat, ja kuullota niitä miedolla
lämmöllä minuutti tai pari sipuleiden kanssa. Lisää kookosmaito sekä kanaliemi
ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää sitten perunakuutiot ja anna kiehua
hiljalleen kunnes peruna on lähes kypsää. Lisää sitten kypsät kurpitsakuutiot sekä
puolet korianterisilpusta ja kuumenna kunnes kurpitsa on lämmennyt. Lisää
pinaatti ja sekoita huolella. Kun pinaatti alkaa pehmetä, lisää katkaravut ja
kun ne ovat kypsät, mausta keitto limettimehulla, ruskealla sokerilla sekä
kalakastikkeella. Tarjoile heti.
Viimeistele pienillä chilikuutioilla ja limetinlohkolla.
Kurpitsan paahtaminen tapahtuu nopeasti ja helposti. Halkaise kurpitsa ja lusikoi pois kaikki siemenet. Leikkaa kurpitsa keskenään saman kokoisiksi lohkoiksi ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle.
Pirskottele pinnalle oliiviöljyä ja mausta hienolla merisuolalla sekä mustapippurilla. Paahda kurpitsalohkoja 220 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kun lohkot ovat jäähtyneet kurpitsan voi kuoria ja paloitella tai soseuttaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti