perjantai 13. toukokuuta 2022

Porkkanakakkuhillo



Pidätkö porkkanakakusta? Siinä tapauksessa rakastat myös tätä porkkanakakkuhilloa! Tästä tulee vuosikymmenen maukkain ja terveellisin aamiainen, paksua turkkilaista jogurttia joka on maustettu kotitekoisella porkkanakakkuhillolla ja viimeistelty kotitekoisella granolalla sekä tuoreilla marjoilla. Niin, tulipahan taas pitkästä aikaa tehdyksi granolaakin. Tämä on ihan MUST! Porkkanakakkuhillo keitetään näin:

 

Porkkanakakkuhillo

500 g  karkeasti raastettua porkkanaa

5 dl  vettä
1 iso  makea omena
2 tl  ihan hienoksi raastettua sitruunankuorta
3 rkl  sitruunamahua
2 tl  hienonnettua kardemummaa
1  tähtianis
1  kanelitanko
3 dl  sokeria
0,5 tl  hienoa merisuolaa

Halkaise omena ja poista siemenkota. Kuori omena ja leikkaa se pienemmiksi paloiksi. Laita kaikki porkkanakakkuhillon ainekset kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Keittele pienehköllä lämmöllä välillä sekoitellen noin 20-30 minuuttia, minkä jälkeen kokonaiset mausteet voi poimia jo pois. Jatka keittämistä kunnes porkkanaraaste on täysin pehmennyt, neste vähentynyt ja seos muuttunut siirappimaiseksi. Ota sitten kattila pois lämmöltä ja soseuta seos blenderissä. Lisää kiehuvaa vettä lusikallinen kerrallaan jos on tarvis. Periaatteessa hillon voi soseuttaa myös sauvasekoittimella, mutta aika paljon kauemmin saa jurnuttaa että aineksista tulee yhtä pehmeän samettista sosetta. Jäähdytä porkkanakakkuhillo ennen käyttöä. 

Aivan ihanaa nautittuna paksun turkkilaisen jogurtin, kotitekoisen granolan ja tuoreiden marjojen kanssa.

 


2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ooh , tätä on pakko joskus tehdä!

Tuplaespresso kirjoitti...

Mä joudun kohta tekemään jo toisen satsin, vaikka vasta sain valmiiksi nuo kuvaushillot :)