Huomattiin taas kerran, että kasviksia saisi näkyä lautasella nykyistä enemmän. Pikalääkkeeksi päätin tehdä kevytlounaan kasvissosekeitosta. Ei siitä suositeltua puolta kiloa tule annosta kohden, mutta onpahan lisänä päivän kasvistarpeeseen.
Kun tekee riittävän ison sopan, sitä voi pakastaa sopivan kokoisina annoksina pakkaseen ja ottaa käyttöön tarvittaessa. Näin yhtä ja samaa soppaa ei tarvitse lusikoida päiväkausia. Tämä sopii hyvin myös vuoden alun jääkaapinsiivousprojektiin, kun kattilaan yhdistää viileälaatikosta löytyviä kasviksia. Useimmat juurekset toimivat hyvin yhdessä, mutta nyt halusin välttää liian voimakkaita makuja. Otin perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, kypsiä keltajuuria sekä fenkolia, joten siinä oli keltainen sosekeitto viittä vaille valmiina ja tämän kanssa voi yhdistellä montaa eri lisuketta pähkinöistä yrtteihin ja kukkakaalinnuppuihin. Sosekeitossa on sekin hyvä puoli, että kun ainekset on paloiteltu ja laitettu kattilaan liemeen, loppu sujuu melkein kuin itsestään.
Kasvissosekeitto joka lähtöön
1 pieni keltasipuli kuorittuna ja paloiteltuna
Tässä sosekeitossa oli (noin) 200 g fenkolia,
200 g kypsiä keltajuuria, 200 g palsternakkaa, 300 g porkkanaa ja 300 g perunaa. Kannattaa aina valita sellaisia kasviksia jotka sopivat keskenään niin maun kuin värinkin puolesta. Joskus sotkettaessa yhteen kovin eri värisiä kasviksia lopputulos saattaa olla enemmän oudon kuin herkullisen näköinen.
Annoksen pinnalla on oliiviöljytippoja, creme fraichea, pikkelöityä fenkolia (edellinen päivitys), hienonnettua kevätsipulia sekä suolapähkinöitä. Lisänä moniviljasämpylä jonka päällä grillikanaa. Loput sopasta meni pakkaseen ja seuraavien annosten lisukkeena voi olla jo taas jotain ihan muuta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti