Tulipa tästä melkoinen otsikko ruoan nimeksi... Pakastimesta löytynyt rasiallinen
viimekesäistä mustaherukkaa pääsi arvoaan vastaavaan käyttöön jälkiruoaksi. Pannacotta
on helppo tehdä ja siihen saa helposti hukatuksi jääkaapista purkinpohjia
erilaisia maitotuotteita kuten tässä, creme fraichea ja ruokakermaa. Seoksen hyydyttyä vatkasin sen vaahtomaiseksi ja vasta sitten annostelin pieniin laseihin. Siten massasta tulee kuohkeampaa. Kun tekee pannacottamoussen ihan pieniin astioihin, voisi kuvitella että sitä on
enemmänkin ja jälkiruokaa riittää useammaksi päiväksi.
Mustaherukka-ranskankerma-pannacottamousse
250 g mustaherukoita (tuore tai
pakaste)
1 dl sokeria
150 g ranskankermaa
1,5 dl ruokakermaa
5 g liivatelehtiä (2,5 x 2 g tai 3 x
1,7 g)
viimeistelyyn
marenkirouhetta
Ota mustaherukoista heti erilleen 50
g marjoja, jotka käytetään annosten viimeistelyyn. Lisää pikkuripaus sokeria ja
laita jääkaappiin mehustumaan.
Laita kulhoon 200 g mustaherukoita
sekä sokeri ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita herukoiden joukkoon
ranskankerma sekä 1 dl ruokakermaa. Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen
noin viideksi minuutiksi. Kuumenna puoli desiä kermaa mikrossa
kiehumispisteeseen, puserra liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet
kuuman kerman joukkoon. Sekoita kerma-liivateseos huolella mustaherukkaseoksen
joukkoon ja laita kulho jääkaappiin 5-6 tunniksi hyytymään. Kun pannacotta alkaa olla hyytynyt, vatkaa se vaahtomaiseksi. Jaa pannacottamousse 8-10 pieneen jälkiruokamaljaan ja laita takaisin jääkaappiin
hyytymään vielä muutamaksi tunniksi tai mielellään jopa seuraavaan päivään.
Viimeistele annokset marenkirouheella
ja kokonaisilla mustaherukoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti