Otsikosta voisi ehkä päätellä että tämä
on nopeaa kasvisruokaa. Sorry, ei ole. Herkullista kumminkin. Tässä reseptissä
hotdogsämpylät täytetään hyvin maustetulla nyhtöpossulla, marinoidulla
punasipulilla ja parmankinkkuun käärityllä parsalla. Kesäruokaa parhaimmillaan
mehukkaan feta-melonisalaatin kanssa.
Aloitetaan siitä nyhtöpossusta. Me teimme jo aiemmin tätä ihanaa mojopossua ja pakastimme osan, joten sitä oli käytettävissä heti
pakasteesta sulattamisen jälkeen.
Sitten tarvitaan punasipulia, jolle riittää marinoitumiseen 4-5 tuntia. Yhdestä punasipulista riittää ainakin kuuteen annokseen.
Sitten tarvitaan punasipulia, jolle riittää marinoitumiseen 4-5 tuntia. Yhdestä punasipulista riittää ainakin kuuteen annokseen.
Marinoitu
punasipuli
0,5 dl
valkoviinietikkaa
0,5 dl
oliiviöljyä
2 tl
hunajaa
1 rkl
sokeria
1
punasipuli
Kuori
punasipuli, halkaise ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin
ainekset keskenään. Laita sipuliviipaleet ja marinadi yhteen pieneen kulhoon ja
laita mikroon lämpiämään hetkeksi. Älä kuumenna kiehuvaksi, vain reippaasti yli
kädenlämpöiseksi. Painele sipulit nesteen pinnan alle ja laita jääkaappiin
jäähtymään ja marinoitumaan muutamiksi tunneiksi.
Parmankinkkuun
käärityt parsat
1-3 parsaa
annosta kohden, riippuen parsojen paksuudesta
1 viipale
parmankinkkua annosta kohden
Katkaise parsoista
pois kuivat kannat. Esikeitä parsoja miedosti suolalla maustetussa vedessä
parin minuutin ajan, minkä jälkeen siirrä parsat jääveteen jäähtymään. Levitä
parmankinkkuviipale kerrallaan leikkuulaudalle, aseta sille parsa ja kääri
tiukalle rullalle. Jos parsat ovat kovin ohuita, käytä 2 tai jopa 3 parsaa yhtä
kinkkuviipaletta kohden. Kun kaikki on kääritty, paista kääröt paistinpannulla
niin että kinkku ruskistuu ja parsat kypsyvät.
Parsadogit
Hotdogsämpylöitä
(mieluiten briossisämpylöitä)
majoneesia
(esim Hellmann’s tai itse tehty)
nyhtöpossua
marinoitua
punasipulia
parmankinkkuun
käärittyä parsaa
Halkaise
ja paahda sämpylänpuolikkaat. Levitä leikkuupinnalle ohut kerros majoneesia,
sitten nyhtöpossua, marinoitua punasipulia ja kinkkuun käärityt parsat.
Tässä
tuleekin parsadogin kriittisin kohta: miten ajattelit tämän syötävän? Parsa
kun ei katkea hampailla haukkaamalla.
Leikkaa
parsakääröt kolmeen tai neljään osaan ja vasta sitten laita ne sämpylän väliin.
Ruokailijat kiittävät.
Feta-melonisalaatti
50 g
rucolaa
puolikas
pieni vesimeloni
2 uutta
sipulia varsineen
1 avokado
1 limetti
100 g
fetajuustoa
suolaa ja
mustapippuria myllystä
Huuhtele
rucolat. Kuori vesimeloni ja leikkele sisus parin sentin kuutioiksi. Leikkaa sipulit
varsineen ohuiksi viipaleiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa
sisukset pieniksi kuutioiksi. Valele avokadokuutiot limettimehulla. Murustele
feta pienemmiksi paloiksi. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla sekä
mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti